RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sommerens duppeditter

(Enklere Liv)
Sist oppdatert:
Paraply som tåler orkan, håndholdt vifte og middel mot myggstikk. Her er tingene som gjør sommeren enklere.

Er du redd for at folk skal stjele vesken din mens du går ut i vannet, finnes det en løsning. Da kan du skaffe deg en liten vannfast veske som du kan ha rundt halsen mens du bader.

Se bilder av alle dingsene nederst i saken

Vifte mot sommervarme
Er du av de som blir fort svett og føler ubehag i solsteken, kan det være lurt å ta med en vifte. Den klassiske spanske viften er alltid grei å ha med, men den må du bruke krefter på for å bruke. Dessuten er den veldig feminin, så den passer kanskje ikke så bra for menn.

Alternativet er en elektrisk vifte som du enten kan holde i hånden, henge rundt halsen eller sette på et bord. Den går på vanlige AAA-batterier. Du kan bruke viften overalt – til og med på flyreisen.

Klikker mot myggstikk
Plages du av innsektstikk, kan den en liten klikker lindre kløen og hemme hevelsene. M-Zap gir huden små elektriske støt som «bedøver» underhuden slik at du ikke merker at stikket klør.

For å hemme kløe trykker du fem ganger på klikkeren, og for å hemme hevelse klikker du 10 ganger. Barn trenger litt færre klikk.

Klikkeren er ikke større enn et viskelær, og rekker til opptil 3.000 klikk.

Hold maten fersk
Er du plaget med at maten mugner og lukter vondt etter kort tid? Da finnes det også en løsning for det. Det har nemlig kommet noen nye oppbevaringsbokser som skal holde maten frisk opptil tre til fire ganger lenger enn andre bokser.

Boksene, som heter «Ferskere Lenger», inneholder små sølvpartikler som er naturlig antibakterielle, slik at frukt, ost og fersk mat skal holde seg lenger.

- Disse boksene har fått god omtale i USA og i Dagens Næringsliv. Sistnevnte testet de, og fant ut at i vanlige bokser blir det mugg på leverpostei etter tre dager, mens det med disse boksene blir mugg først etter 11 dager, sier gründer og daglig leder Sverre Steensen ved Enklere liv på Majorstua til TV 2 Nettavisen.

Trillebag til ekstra bagasje
På ferieturer er det lett for at man kjøper mer enn man har plass til i bagasjen. Da kan det være greit å ha en ekstra stor bag på lur som får plass oppi en vanlig veske.

Det finnes en veldig praktisk type trillebag som har mye plass og kan brettes sammen til en kompakt liten bag. Sammenbrettet er på størrelse med et A4 ark og fem centimeter tykk.

Trillebagen kan fint brukes til å kjøpe mat og andre ting som veier litt.

Bøtte til hytta og båten
Hvorfor er alle bøtter runde? De kan vel være trekantede også? En vanlig bøtte må du bære nokså langt fra kroppen, og skal du bære ei bøtte full av vann lengre strekninger, kan det bli tungt for ryggen din.

Da kan det være lurt å skaffe seg en ergonomisk trekantet bøtte som kan bæres tett inntil kroppen. Den er lett å helle fra og lett å plassere.

- Mange kjøper trekantbøtte til båten fordi den tar lite plass, og mange kjøper den til hytta fordi den er så grei å bære, forteller Steensen.

Paraply som tåler orkan
Et velkjent problem er at paraplyen vrenger seg i sterk vind og blir ødelagt. Men det finnes faktisk en paraply som skal tåle vind opptil orkanstyrke.

Den vindsikre paraplyen er dobbel nederst på paraplyen. Hvert ledd er forsterket, og innerst er den fjærbelagt. Paraplyen er stor nok til to personer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere