Gå til sidens hovedinnhold

Sommerferien selges ut nå

Store deler av reiselivsbransjen ser ut til å få en pangstart på året. Opp mot 75 prosent av sommerreisene er solgt.

(SIDE2): Januar ser ut til å bli en rekordmåned for charterselskapene. Star Tour starter året med salgsrekord, som bare på den siste uken solgte 10.000 reiser. En økning på 37 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

Varmt marked
- Det koker om dagen. Med denne farten vil vi ha solgt mer enn 40.000 reiser når januar er over, sier Jørn Kristiansen, daglig leder i Star Tour, i en pressemelding.

Her heter det videre at mellom 50 og 75 prosent av alle sommerreiser fra Ålesund, Bodø, Kristiansand og Tromsø er solgt.

Apollo har også hatt en rekordstart i 2007.

- I forrige uke hadde vi også rekord med hele 11.500 solgte reiser, dette er en økning på cirka 30 prosent fra i fjor, sier Leo Berbu.

Dyrere hoteller
Han gleder seg over at nordmenn tydeligvis har god økonomi og ønsker å bo godt under sin ferie. Direktøren har fått med seg at feriegjestene ofte velger 4- og 5-stjernes hoteller.

- Vi ser også en meget stor økning i salget av cruise, her må spesielt fremheves at Middelhavscruise aldri har vært mer populært enn i år. Det er bekvemt med kort flyreise til avreisehavnene og man får maksimalt ut av sine feriedager. De mest populære avreisehavnene er Venezia og Palma de Mallorca.

Januar er den store kjøpemåneden for reiselystne, og det er forventet at nordmenn vil bestille mer enn 120.000 reiser, til en verdi av 700 millioner, innen januar er omme.

Nettsalg selger


En enorm økning av nettbestillinger er med på å dra opp salget. Nærmere fire av ti reiser blir hos Star Tour bestilt via nettet. Den samme fenomenale økningen finner også hos My Travel.

- Salget via internett viser en vekst i januar på 30 prosent. Dermed har de to MyTravel selskapene Ving og Saga et nettsalg i januar på over 50 prosent, sier administrerende direktør Gunnar Grosvold.

Ifølge My Travel-sjefen er det ikke noe annet marked i Europa eller Nord-Amerika som kan måle seg med de norske turoperatørenes nettsalg av feriereiser.

- Norge leder an i en utvikling der både informasjonssøk og handelen foregår på nettet, presiserer han.

5 på topp hos aktørene viser at det er de samme plassene som gjelder for årets sommerferie. Listen er nesten identisk i forhold til fjoråret (2006).

Star Tour:
1. Kreta (1)
2. Kypros (2)
3. Mallorca (3)
4. Bulgaria (5)
5. Tyrkia (4)

Saga/Ving:
1. Gran Canaria (1)
2. Mallorca (2)
3. Chania på Kreta (3)
4. Antalya i Tyrkia (5)
5. Tenerife (4)

Apollo:
1. Kreta
2. Bulgaria
3. Kroatia
4. Kykladene - Santorini med nærliggende øyer
5. Mallorca

Les mer om ferie og reise her.

Les også:

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg