Sommerlig sankthans i sør

Sommeren har kommet til Sør-Norge, og sankthans kan feires i 25 grader. Sjekk hvem som får se sola.

22.06.05 13:27

Etter lange perioder med regn og gråvær, ser det ut til at sommeren omsider har nådd de sørlige delene av landet vårt.

25 grader
Mens det regner og stormer i andre deler av landet, ligger både Sør- og Østlandet badet i sol i le av fjellene.

- Det er ventet mye fint vær i disse landsdelene i dagene fremover. Det er sol og oppholdsvær, og mer varm luft er på vei. sankthansaften kan nytes i i overkant av 25 grader, så det er bare å finne frem grill og sommerklær, sier meteorolog ved Storm Weather Center, Roar Hansen, til TV 2 Nettavisen.

Unntaket er Vest-Agder, som kan få det både grått og disig det nærmeste døgnet. Slik kan det også bli langs deler av Skagerrak-kysten opp mot Oslofjorden. Det er imidlertid ingen fare for at denne tåketendensen siger innover mot hovedstaden.

Vinden blåser fra sørvest, noe som er grunnen til at de slipper unna gråværet som preger andre deler av landet.

Regn
Det er nemlig ikke duket for en like fin sankthansfeiring overalt.

Et lavtrykk har natt til onsdag dannet seg over Sør-Norge og Midt-Sverige, og vil gi en god del regn i Trøndelag i dag. Det har allerede kommet nærmere 25 millimeter, og mer skal være på vei.

Dette nedbørsfeltet vil trekke nordover i løpet av dagen, og bre seg over våre tre nordligste fylker innen onsdag kveld.

- Det er ventet en forverring av været i dag, men det varer ikke så lenge. I morgen beveger lavtrykket seg ut i Barentshavet, noe som vil gi lettere vær i Nordland, Troms og Finnmark, sier Hansen.

Nye lavtrykk
I morgentimene torsdag henger regnværet fortsatt igjen, og det kan blåse opp mot stiv kuling rundt Nordkapp. Men ettersom lavtrykket beveger seg bort, vil oppholdsvær og sol finne veien også hit, og med tanke på sankthansfeiring ser kvelden bra ut.

Regnet er likevel aldri langt unna. Et nytt nedbørsområde nærmer seg fra sent torsdag kveld, og kan gi nye regndråper i Nordland. Dette vil skje forholdsvis sent, og sørlige områder av fylket vil være mer utsatt enn de nordlige.

Onsdag ligger dette lavtrykket vest for Skottland, og beveger seg for øyeblikket nordøstover.

Møre og Romsdal, Trøndelag og Vestlandet vil også få føle nedbøren som følger, og torsdag vil kunne bli en temmelig grå dag med disig og tåkete værtype.

Det vil imidlertid holde seg foreløpig mildt, med temperaturer rundt 20 grader flere steder.

Sjekk været og nøyaktig temperatur hos deg her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.