Sommervarme på høstvisitt

De som hadde funnet frem vottene til kalde høstmorgener, kan legge dem bort igjen. Sommervarmen er tilbake i hele landet denne uka.

Både frostnetter og kalde høsttemperaturer glimrer med sitt fravær denne uka. Det er mildt og fint over hele landet.

I Nordland og Troms er det særdeles varmt for årstiden. Tirsdag ligger et høytrykk over Nord-Norge som vil holde seg stabilt frem til søndag.

I Karasjok er det 16 grader tirsdag ettermiddag. I Saltdal i Nordland er det 21,5 grader.

- Nord-Norge kan hygge seg med særdeles høye temperaturer i forhold til det som er normalt for september. Frem til søndag vil det være sol og varmt vær i Troms og Nordland. I Finnmark vil det imidlertid komme litt nedbør på torsdag ettermiddag, fredag og lørdag, før høytrykket igjen vil gi godvær for landets nordligste fylke på søndag, sier meteorolog i Storm, Roar Inge Hansen, til TV 2 Nettavisen.

Sommerhelg i Sør-Norge

Helgen ser lovende ut for Sørlandet og Østlandet.

- Tirsdag og onsdag vil det regne en god del på Sørlandet. På Østlandet vil det stort sett være overskyet. Torsdag vil det imidlertid klarne opp og sola vil titte frem i begge disse landsdelene. Helgen ser lys ut, med skyfri himmel og temperaturer på rundt 20 grader, sier Hansen.

Skiftende vær i Midt-Norge

Molde og Kristiansund har henholdsvis 21,5 grader pluss, og andre steder i Trøndelag, Møre og Romsdal er det over 20 grader på tirsdag.

- Det er sol og varmt i Midt-Norge på tirsdag, og finværet vil holde seg slik frem til torsdag. På torsdag kommer det imidlertid en nedbørsfront fra vest, som vil gi regn frem til lørdag. Men så ventes det lettere vær igjen på lørdag og søndag. Temperaturene vil holde seg på mellom 15 og 20 grader hele uka, lover Hansen.

Verst vær i vest

Regn preger værbildet på Vestlandet på tirsdag. Også onsdag blir det vått og grått de fleste steder i denne landsdelen.

- Men torsdag ser værprognosene bedre ut. Da ventes det sol og fint vær. Fredag vil det imidlertid skye over litt igjen, før det igjen ser lyst ut på lørdag og søndag. Temperaturene vil ligge på mellom 15 og 18 grader, melder Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag