*Nettavisen* Nyheter.

Søndag kommer solen

Det har vært en regntung uke, men det er lys i mørket for soltørste nordmenn. På søndag meldes fint vær over hele landet.

26.09.03 13:07

Regnet har høljet ned over Vestlandet det siste døgnet, og fredag er det ekstremt mye vann i elver og vassdrag i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. Men det er bedring i sikte.

- Fredag ettermiddag er det ventet at regnet gir seg, og et høytrykk fra Nordsjøen vil gi etterlengtet sol til denne landsdelen i løpet av lørdag formiddag. Hele søndag ser det ut til å bli sol og klart vær, sier meteorolog Fredrik Villanger i Storm til TV 2 Nettavisen.

Det vil imidlertid bli kjøligere, og Vestlendingene kan ikke regne med høyere temperaturer enn åtte til ti grader.

Fin helg i Øst og Sør
Østlandet og Sørlandet får en dårlig start på helgen. Det blir grått og vått fredag ettermiddag og kveld.

- Men lørdag blir været bedre. Utover formiddagen sprekker skydekket og sola titter fram lørdag ettermiddag. Søndag ser ut til å bli en knallfin dag i begge disse landsdelene, selv om ikke temperaturene vil stige over ti grader, melder Villanger.

Fra regn til sol, også i nord
Det regner i Midt-Norge fredag, men vær-tendensen er den samme som i Sør-Norge.

- Høytrykket fra Nordsjøen vil bre seg over Midt-Norge i løpet av lørdag formiddag, og det ventes sol i Trøndelag og Møre- og Romssdal lørdag og søndag, sier Villanger.

Kystområdene i Nord-Norge kan vente seg enkelte regnbyger i løpet av helgen, men ellers ventes det sol.

- Det kan imidlertid være at nordlendingene våkner opp til gråvær lørdag formiddag. Men utover ettermiddagen og søndag ventes sol de fleste steder i de tre nordligste fylkene, opplyser meteorologen.

Glatt på veiene
Mange skolebarn får høstferie fredag.

- Dersom man skal reise bort, bør man være obs på glatte veier. Årstiden tilsier at selv om det er fint vær, kan veibanene være fuktige, advarer Villanger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.