RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sonja ble skjenket ulovlig

Sist oppdatert:
Vinen dronningen og de andre celebre gjestene ble servert var det ikke søkt skjenkebevilling for.

Dronning Sonja, fylkesmann, fylkesordfører, ordfører og 160 andre personer ble skjenket vin og servert fingermat ulovlig på Bjerkebæk søndag.

- Jeg legger meg fullstendig flat, og tar alt ansvaret for hendelsen. Dette er veldig trist og veldig flaut. Dette er ingenting å være stolt over, sier innehaver av Helles Maihaugen AS, Helle Jordbræk til Nettavisen.

Via selskapet Helles Maihaugen AS har hun bevillingene ved serveringsstedene på Maihaugen, og skal også drive på Bjerkebæk. Jordbræk forteller til Nettavisen at hun var i god tro under søndagens åpningsarrangement

- Jeg var til stede under arrangementet med god samvittighet, sier hun til Nettavisen.

Rådmann Annar Skrefsrud i Lillehammer kommune ga klar beskjed mandag: Det kan ikke serveres noe som helst på Bjerkebæk før en eventuell bevilling er innvilget, skriver gd.no.

Nå vil rådmannen ha en forklaring på hvordan det kan ha seg at det ble servert og skjenket under åpningsarrangementet søndag.

- Dette var et kommunikasjonssvikt. Vi trodde at bevillingen fra Maihaugen dekket dette ene enkeltarrangementet, og at servering ved Bjerkebæk kun var en registreringssak. Det skulle imidlertid vært søkt om egen bevilling for Bjerkebæk, forklarer hun.

- Vi har ikke vært flinke nok og må bare lære av dette, sier hun.

Jordbræk forteller at det ble servert vin under arrangementet, men at flesteparten drakk mineralvann. I tillegg ble det servert fingermat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere