Gå til sidens hovedinnhold

Sonja hengte opp julekurven

Dronning Sonja skal ikke pynte sitt eget juletre før i kveld, men på dagen i dag "tjuvtrente" hun ved å pynte treet til en institusjon for rusmisbrukere i Oslo.

Dronningens estetiske sans kom tydelig til sin rett da hun hjalp to av brukerne med å henge opp lenker, julekurver, engler og annen pynt på treet. Mye av pynten var laget av tidligere brukere av tjenestene på institusjonen i Holmenveien 7, skriver NTB.

- Vi har ikke pyntet treet hjemme ennå. Det gjør vi i aften, svarte dronningen på spørsmål om hun selv var ferdig med juleforberedelsene.

Dronning Sonja tok seg god tid under besøket som varte i rundt to og en halv time. Hun pratet med brukerne, spiste lunsj sammen med dem og fikk omvisning og informasjon om stedet og virksomheten.

Verdifullt møte
- Først og fremst betyr et personlig møte med dronningen svært mye for våre brukere og klienter. Det å bli sett og møtt av henne er svært verdifullt, sier generalsekretær i Kirkens Bymisjon i Oslo, Helen Bjørnøy, til NTB.

Tirsdag formiddag tok hun atter imot dronningen til julebesøk på en av Bymisjonens mange institusjoner i Oslo. Da dronningen kom ut av bilen i det kjølige desemberværet ble hun møtt med en varm klem av Helen Bjørnøy, som hun kjenner godt fra mange tidligere møter.

Ifølge generalsekretæren betyr de kongelige besøkene anerkjennelse og interesse for det arbeidet organisasjonen driver i hovedstaden.

(NTB)

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer