RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sonja tok til tårene

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Dronning Sonja kjempet med tårene da hun og kong Harald var på vei til forbønnsgudstjenesten i Oslo domkirke onsdag. Kongeparet ber folk støtte opp om redningsarbeidet.

Kongeparet har fulgt nøye med på det som har skjedd i Øst-Asia, og var preget av alvoret da dro fra Slottet like før halv fire til gudstjenesten i Oslo domkirke.

- Det er med forferdelse at man følger med på det som har skjedd. En ufattelig tragedie som har rammet veldig mange mennesker. Det er nesten ikke til å fatte. I tilleg til det så er det mange nordmenn som er involvert i dette. Våre tanker går selfølgelig til de nordmenn som har mistet eller savner sine nærmeste. Vi får håpe at de som er savnet kommer til rette og at familien blir gjenforenet, sa kong Harald til TV 2.

- Har dere noen oppfordring til nordmenn om hvordan de skal takle dette?

- Det er ikke lett å komme med en oppfordring til folk men jeg syns allerede at Norge har reagert på en sunn og veldig hyggelig måte nemlig ved at pengene strømmer inn til de frivillige hjelpeorganisasjonene og det er vel det eneste vi kan gjøre som land er å gi av vår overflod og hjelpe så godt vi kan med de midler vi har. Så det er vel det jeg kan si. Vi får vel håpe at vi nå alle kan vise den overbærenhet og den støtte som de menneskene nå trenger aller mest, sa kongen.

Dronning Sonja var sterkt preget av situasjonen og slet med å holde tårene tilbake da hun møtte pressen.

- Det setter sine spor. Det går rett inn i margen på en. Det er helt forferdelig. Det går ikke ann å skjønne det på et vis. Hele verden kommer så nært. Det er ganske sterkt, sa dronningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere