*Nettavisen* Nyheter.

Sønn knivstakk mor (84)

Mannen har flere ganger ringt politiet og advart om at han er farlig. Torsdag angrep han sin 84 år gamle mor med tollekniv.

07.01.05 12:59

Mor og sønn bor sammen i en leilighet i Sel i Oppland. Torsdag formiddag gikk sønnen, som er i 40-årene, plutselig til angrep mot mora. Han skal ha stukket henne med en stor tollekniv en rekke ganger flere steder på kroppen, blant annet i nakken og halsen, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Mannen ringte selv politiet etter hendelsen. Han er nå siktet for drapsforsøk. Kvinnen ble operert i løpet av torsdag ettermiddag, men fredag morgen var tilstanden fortsatt kritisk.

Politiet har foretatt åstedsundersøkelser, samt avhørt siktede og vitner. Lensmann Ragnar Andreassen i Sel vil ikke utdype hva som har kommet frem i avhørene.

- Det som har skjedd er tragisk. Alt jeg kan si er at den siktede har erkjent forholdene, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Psykiske plager
Ifølge lensmannen i Sel har har mannen har psykiske plager i over 20 år, og har hatt opphold på psykiatrisk sykehus. Han ble torsdag tvangsinnlagt ved Oppland Psykiatriske Sykehus.

- Han ønsker hjelp, sier lensmann Ragnar Andreassen.

Politiet i Sel har i årevis vært klar over sønnens psykiske problemer. Han har selv ringt politiet gjentatte ganger og advart om at han er farlig.

- Omsorgsperson
- Vi har over lang tid hatt daglig kontakt med ham, men vi har ikke ansett ham som noen trussel mot noen av sine nærmeste. Tvert i mot har han opptrådt som en omsorgsperson overfor sin mor, sier Andreassen i Sel til TV 2 Nettavisen.

- Kunne knivstikkingen vært unngått?

- Da måtte han blitt innlagt på et tidligere tidspunkt. Han har vært dagpasient i psykiatrien, og hatt kontinuerlig oppfølging - også på denne siden av nyttår, opplyser Andreassen.

Politiet avventer nå det videre arbeidet med saken til han er ute av den psykiatriske instituasjonen.

Mannen er ikke tidligere straffedømt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.