RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sophie avhøres i dag

Den savnede Sophie Hvitstein ble natt til tirsdag funnet på Hamar.

TØNSBERG (TV 2 Nettavisen): Tirsdag formiddag ble Sophie Hvitstein (12) avhørt om hva som skjedde da hun var sammen med de to mennene på 17 og 19 år gjennom helgen.

- Sophie sitter i avhør nå, og forteller hva som har skjedd, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold ved Vestfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen tirsdag formiddag.

Moren og faren til 12 år gamle Sophie Hvitstein reiste til Hamar i 01-tiden i natt for å hente hjem datteren. Da var hun funnet i tilsynelatende god behold hjemme hos mennene. Politiet sier foreløpig ”tilsynelatende” fordi man ennå ikke vet hva som har skjedd. Derfor sier de også at siktelsen mot de to mennene kan bli endret. Foreløpig er de siktet for å ha holdt en mindreårig borte fra dens foresatte.

Foreløpig siktelse

- Det kan hende at den siktelsen vi sitter med er gal. Vi vet jo ikke hva som har foregått, sier Sakrisvold.

Foreløpig er det lite som tilsier at den 12 år gamle jenta har blitt utsatt for overgrep eller tvang, men politiet holder også den muligheten åpen. De to mennene vil bli avhørt senere tirsdag etter at Sophie har fortalt sin historie. Sakrisvold tror det er lite sannsynlig at mennene på 17 og 19 år blir varetektsfengslet.

Sophie Hvitstein forlot morens hjem i Tønsberg sentrum klokken 18.30 fredag kveld. Hun sa da at hun skulle et ærende for moren i den lokale Rimi-butikken. Istedenfor tok hun 19.01-toget til Oslo sentralbanestasjon. Der møtte Sophie de to unge mennene som nå er siktet i saken. Et videokamera filmet dem sammen klokken 20.25 - 20.30.

Ventet på politiet

Lørdag formiddag var Sophie tilbake i Tønsberg sentrum der hun snakket med en bekjent på kjøpesenteret Farmandstredet. På et tidspunkt har hun reist til Hamar der en av de to mennene bodde.

- En av de to mennene er en av dem Sophie har chattet med på internett. Da vi ble kjent med deres identitet, forsøkte vi mandag å komme i kontakt med dem via venner og kjente til vi kom i kontakt med han ene som fortalte hvor de var. Da politiet kom til stedet, ventet de utenfor, sier Sakrisvold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere