RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sophies far takker pressen

Sist oppdatert:
En svært sliten, men glad far til Sophie Hvitstein (12) takker publikum og presse etter at datteren kom hjem i natt. Nå etterforsker politiet hva som er skjedd med jenta.

- Jeg er glad, men veldig sliten. Har ikke sovet de siste 31 timene, sa faren til TV 2 Nettavisen tirsdag formiddag.

Da hadde datteren sittet i lange samtaler med politiet i Tønsberg. Natt til tirsdag ble hun funnet i et hus i Hamar, og hentet hjem av foreldrene.

- Jeg må takke media for jobben dere har gjort, men nå må jeg sove, sa faren.

Trøtt og sulten
Hans gode venn og pressetalsmann for familien, Birger Steen, sier til TV 2 Nettavisen at Sophie var trøtt og sulten da hun kom til rette i natt.

- Hun var veldig pjuskete, sulten og trøtt. Jeg tror nok hun ville hjem. Hun er jo bare 12 år og har vært på rømmen i flere dager med lite søvn og lite mat. Moren og faren er veldig glade for å ha fått henne hjem, sier Steen.

Politiet i Tønsberg har jobbet knallhardt de siste dagene for å finne den forsvunnede 12-åringen.

Fredag klokken 18.30 forlot hun morens hjem i Tønsberg sentrum. Det er ingen ting som tyder på at hun ikke forsvant frivillig. Litt over midnatt natt til tirsdag kom politiet i kontakt med de to guttene på 17 og 19 år som Sophie var sammen med. De fortalte selv hvor de var. Da politiet ankom leiligheten til 19-åringen på Hamar i natt, ventet de tre utenfor.

Utelukker ikke overgrep
Tirsdag ettermiddag satt de to unge mennene i avhør hos politiet på Hamar. Den ene av disse to kjente Sophie gjennom chattekanaler på internett. De ble identifisert gjennom videobilder fra Oslo sentralbanestasjon fredag kveld, og gjennom lister som ble funnet på Sophies pc.

De to er siktet for å ha holdt Sophie borte fra sine foreldre. Så langt tyder ingenting på at jenta har blitt seksuelt misbrukt, men politiet utelukker ikke at det kan ha skjedd.

- Så langt tyder ingenting på det, men vi kan ikke utelukke det. Jenta vil bli undersøkt på sykehuset, og så skal vi snakke med guttene, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere