*Nettavisen* Nyheter.

Sophies foreldre snakker ut

Sophies foreldre snakker ut om den vanskelige tiden etter at datteren forsvant. Nå retter de en skarp advarsel mot chatting på internett.

21.01.04 16:02

Den savnede Sophie Hvitstein ble natt til tirsdag funnet på Hamar.

De føler et sterkt behov for å advare andre foreldre mot barn og unges bruk av såkalte chatterom på internett.

- Koble ut mobiltelefonen og datamaskinen til ungene er 16 år. Jeg tror rett og slett ikke de er i stand til å håndtere det før de er så gamle, sier Sophies far Kjell Eriksen til Tønsberg Blad.

Sophie Hvitstein (12) forsvant i tre døgn fra foreldrene, men ble funnet natt til tirsdag sammen med to tenåringsgutter hun hadde møtt via en chattekanal. De to guttene er nå siktet for å ha holdt henne borte fra sine foreldre.

Farlig
- Politikerne burde være mindre opptatt av rusbrus, og mer opptatt av internett. Det kan faktisk være farlig med nettet også, sier Eriksen.

Han jobber som IT-koordinator og var snar til å ta utskrift av datterens chattelogg som han ga til politiet. Der sto det en del om hva datteren tenkte rett før hun rømte, og hva som var planen hennes.

Ifølge avisen var de to foreldrene utslitte da de møtte til intervju tirsdag kveld.

Orker ikke mer
Da deres 12 år gamle datter reiste av gårde for å treffe to chattevenner fredag, var foreldrene raske med å melde henne savnet.

- Heldigvis tok politiet oss på alvor med en gang. Et halvt minutt etter at jeg ringte til politikammeret, var en patrulje på plass, sier moren Marian Hvitstein til avisen.

- Vi leste opp en del av meldingene som kom inn da hun var kommet til rette og var på politistasjonen i Tønsberg. Det var godt for henne også, at så mange ville dele gleden over at alt var gått bra.

Nå ber familien om ro.

- Jeg håper streken er satt nå. Jeg tror ingen av oss orker så mye mer, sier Eriksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag