Søppeloppslag ga barna traumer

Oppslagene i mediene har vært en større belastning for barna som levde i søppel, enn selve kaoset de bodde i.

04.04.06 14:42

Det forteller barnevernsjef Gunnar Toresen i Stavanger kommune.

- Medieoppmerksomheten rundt saken har vært en større belastning for barna enn hvordan de har hatt det før. De har gitt meget klart utrykk for det, sier Toresen til TV 2 Nettavisen.

- De trenger blant annet hjelp til å bearbeide de traumatiske opplevelsene som medieoppmerksomheten har gitt, sier barnevernsjefen.

Familien i Stavanger, en mor, hennes lille datter og hennes voksne sønn, bodde i lang tid i søplekaoset. Dyrebeskyttelsen måtte grave seg inn mellom søppel, rot og 29 katter da de kom til huset for snart to uker siden.

Barna får hjelp
Tragedien ble oppdaget da en megler kom til huset i forbindelse med at familiens hus skulle selges på tvangsauksjon. Etter at dette ble kjent har det vært daglige oppslag om saken. Ifølge kommunen har det særlig vært et voldsomt fokus i lokalpressen.

- Situasjonen for barna har blitt vesentlig verre etter oppslagene. Så vi ber nå om at saken roes ned, sier Toresen.

Han vektlegger at barna er ganske så uskyldige i denne saken.

- Barna har det bra, men vi vil ikke gå i detalj om deres situasjon. Men det er helt klart at oppslagene har vært mest alvorlig for barna, gjentar Toresen.

Toresen presiserer at barna får nødvendig bistand og oppfølging.

- Uholdbar situasjon
Dyrebeskyttelsen rykket umiddelbart ut til huset, som ligger i et boligfelt utenfor Stavanger, etter meldingen fra megleren. Det var et sjokkerende syn som møtte dem.

- Det så ikke ut, for å si det mildt. Vi har jo sett mye, men dette er det verste jeg har sett både hvordan folk lever og hvordan dyrene har det, sa leder Kari Mills i Dyrebeskyttelsen i Sør-Rogaland til TV 2 Nettavisen i forrige uke.

Inne i huset fant de også til sammen 29 katter. En av kattene av delvis oppspist.

Barnevernsjefen i Stavanger forteller at familien ikke lenger bor i huset.

- De bor ikke lenger i dette huset, og det har de ikke gjort på en god stund. Det har vært en ulik oppfatning av hvordan de har hatt det, men at situasjonen var uholdbar, var alle enige om, sier Toresen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag