*Nettavisen* Nyheter.

Sosialarbeider fyllekjørte

Foto: SCANPIX

Trass i at han ble tatt med godt over 2 i promille i arbeidstiden, beholder sosialarbeideren jobben - og slipper fengsel.

25.01.05 10:48

Sosialarbeideren slo følge med en kollega som skulle på Vinmonopolet og kjøpte sterkøl, som han begynte å drikke på kontoret. Etter hvert ante kolleger uråd, og mannen ble bedt om å dra hjem.

Men i stedet for å ta beina fatt, satte han seg bak rattet. Første gang han ble anholdt var klokken 15.30. Han ble fraktet til Sentrum politistasjon, der blodprøven viste promille på 2,23, skriver Dagsavisen.

- Ofte blackout
- Jeg er usikker på hvor mye jeg hadde drukket. Jeg får ofte blackout når jeg drikker alkohol over et visst nivå, forklarte mannen i retten om episoden som skjedde 9. januar i fjor.

Politiet kjørte ham deretter tilbake til stedet hvor han først ble stanset. Men sosialarbeideren dro tilbake til kontoret, drakk mer, og satte seg bak rattet igjen. På parkeringsplassen utenfor boligen, kjørte han utfor med det ene forhjulet - og politiet ble tilkalt. For andre gang denne dagen måtte han avgi blodprøve, og nå var den kommet opp i 2,58.

Beholder jobben
Trass i at mannen gikk på fylla midt i arbeidstiden, har han beholdt jobben i Bergen kommune. Han må likevel klare seg uten lappen de neste tre årene.

Straffen på 45 dagers fengsel ble gjort betinget, mot at han gjennomfører et promilleprogram i regi av Kriminalomsorgen. I tillegg må han betale en bot på 38.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag