*Nettavisen* Nyheter.

Sosialklienter jobber heller svart

MEGASVINDEL: Oslo-kvinnen rasket til seg 4,5 millioner kroner ved å lyve til NAV, ifølge tiltalen. Foto: illustrasjon

Det blir for mange møter, og ingen tid til svart arbeid. Oslo-sosialklienter sier fra seg sosialstøtten.

02.10.08 07:54

(iOslo.no) Det er Aftenposten som i dag melder at flere av langtidsmottagerne i Oslo sier fra seg sosialhjelp. Forklaringen er at det ble for mye kontakt med sosialkontoret at de ikke fikk tid til å jobbe svart .

10-15 prosent av deltagerne i TIO-programmet, som hjelper folk ut i arbeid ved å følge dem opp tett, droppet ut. På Grünerløkka sosialkontor sa hele 42 av 200 deltagere fra seg støtten, skriver avisen.

- Flere har sagt til oss at de ønsker å avslutte fordi de har en svart jobb. Andre velger å skaffe seg en jobb fort, fordi de tenker at nå blir det så mye jobb å gå på sosialkontoret at de heller skaffer seg en ordentlig jobb, sier avdelingsleder ved Grünerløkka sosialkontor, Ailin Strømsholm til Aftenposten.

Det svarte arbeidet skal foregå innen byggebransjen, restaurantbransjen og noe narkosalg. Taushetsplikten gjør at sosialkontoret ikke kan anmelde sakene. Dermed har folk mottatt sosialpenger og hjelp til husleie og strøm, samtidig som de har jobbet eller solgt knark.

Sosialklienter kan i all hovedsak ikke motsette seg tiltak fra NAV og samtidig motta støtte, men ifølge NAV er arbeidsmengden så stor at det blir vanskelig å sørge for total kontroll.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag