RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sosieteten flytter på landet

Sist oppdatert:
Yngstedatter Hagen følger i sosietetskongen Zac Goldsmiths fotspor når hun kjøper herregård.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det er ikke café latte og fast living som er hett. Denne uken ble det kjent at Stein Erik Hagens yngste datter Carolina Marie har kjøpt storgården Vilberg Øvre i Sørum kommune for 33 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Hun skal bli bonde og søker nå konsesjon for å få lov til å bosette seg på landet. Dermed følger hun den siste britiske trenden: Sosieteten flytter på landet.

Prisen på landet stiger
I Storbritannia har prisen på landbrukseiendommer steget etter at nyrike urbanister har valgt å flytte på landet.

I bresjen for den nye trenden er sosietetsparet Zac og Sheherazade Goldsmith. Zac er The Ecologist-redaktør og milliardær, Sheherazade er tidligere modell og nå forfatter av en bok om økologisk landbruk.

Ekteparet Goldsmith driver en økologisk gård utenfor London. Det er de ikke alene om.

Prisene på landet i Storbritannia har steget 32 prosent så langt i år. Bare i sommermånedene steg de med 10 prosent, ifølge meglerfirmaet Knight Frank.

- God investering
Tydeligvis er det en trend å flytte ut av sentrum, til fordel for gårdsbruk på landet. Spesielt i områdene vest for London er det press. Det er første gang på ti år at prisene skyter i taket. Siden slutten av 1990-tallet har det ikke vært interessant å investere på landet, fordi prisene har stått tilnærmet stille.

Nå mener flere briter at investeringer på landet er bedre enn investeringer i bolig og i næringsbygg, skriver Country Life.

Også Carolina Marie Hagens herregård ligger i nærheten av Oslo, kun en halvtimes kjøretur unna. Ifølge Romerikes Blad var flere rikfolk svært interessert i eiendommen, noe som gjorde at den gikk åtte millioner kroner over takst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere