Søster og datter drapssiktet

Foto: Tom Melby (Avisa Nordland)

I all hemmelighet har søster og datter til den 55 år gamle draps-siktede Bodø-mannen sittet fengslet i 14 dager.

24.07.10 21:28

Begge er siktet for drap eller medvirkning til drap på Ole Aamodt på Mørkved 6. juli i år, skriver Avisa Nordland.

Den 55 år gamle mannen som er siktet i utgangspunktet, har erkjent å ha stukket. Begge har tilhørt et rusbelastet miljø. Drapsvåpenet er funnet.

Nytt krav
I går ble siktedes datter i 20-årene framstilt med begjæring om ytterligere ei uke i varetekt. Det var ikke retten enig i, og datteren ble løslatt. Politiet vil ikke påklage saken.

For drapssiktedes søster i 50-årsalderen ble rettsmøtet gjennomført som såkalt kontorforretning. Det betyr at hun har samtykket til å sitte fengslet også i neste uke. Kvinnen ble først representert av advokat Finn Ove Smith. Hun har byttet forsvarer til Ole Martin Paulsen i Sandefjord.

- Jeg har foreløpig ingen kommentar i saken, sier politiadvokat Bjarte Walla som representerte politiet under fengslingen av datteren til Avisa Nordland.

Ikke til stede
Verken datteren, eller de to som nå sitter fengslet siktet for drap eller medvirkning til drap, kjenner til de andres forklaringer. AN vet at forklaringene om hva som skjedde 6. juli, spriker. Det har gitt politiet skjellig grunn til å mistenke dem.

- Min klient avviser beskyldningene fullstendig. Hun forklarer at hun ikke var til stede da drapet skjedde, sier datterens forsvarer, advokat Tor Haug.

I de første fengslingsrundene har Salten tingrett ikke vært villig til å fengsle søsteren eller datteren. Men Hålogaland lagmannsrett ga politiet medhold.

Les flere nyhetssaker fra Avisa Nordland her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag