RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sov deg kreativ

Foto: Crestock
Sist oppdatert:
Neste gang du trenger å løse et problem, bør du prøve å sove på det.

Forskning gjort ved medisinstudiet ved University of California viser at søvn kan framkalle kreativ problemløsning, ifølge USNews.com.

Men det er kun REM-søvnen som påvirker dette. REM (rapid eye movement) er det søvnstadiet hvor hjernebølgene blir målt til å være tilnærmet like som når vi er våkne. Det er ofte i REM-stadiet vi drømmer.

Les mer om Hjernebølger hos Hjerneklubben her.

Gjennom studiet ble personene testet om morgenen og igjen om ettermiddagen, etter en kort ettermiddagslur med REM-søvn, uten REM-søvn og etter en kort, men våken hvilestund. Resultatene viste at de som hadde hatt REM-søvn var mye flinkere til å svare på testspørsmål, enn de som ikke hadde gått gjennom REM-stadiet eller bare hadde tatt seg en hvil.

Bli kreativ med Hjerneklubben
Har du lyst til å bli mer kreativ? Det er ikke bare søvn som hjelper på kreativiteten. På Hjerneklubben kan du lære mer om kreativ problemløsning og teknikker for å bli mer kreativ.

Les mer om kreativitet hos Hjerneklubben.

Hjerneklubben har også masse annet innhold, som for eksempel spill for å øke hukommelsen din, lære fortere og konsentrere deg bedre.

Lær mer om Hjerneklubben og prøv gratis spill her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere