Søviknes trollbinder Os

Terje Søviknes og Frp har fortryllet lokalsamfunnet på Os. 50,3 prosent av osingene slutter opp om Frp ved inngangen til valgkampen. Kristin Halvorsen var onsdag på besøk i Os, og merket ikke noe spesielt til Frp-bølgen i kommunen.

20.08.03 15:59

Dersom rekordmålingen var det reelle kommunevalget, ville Frp fått flertall alene i Os kommunestyre. Ved sist kommunestyrevalg hadde Frp en oppslutning på 36,6 prosent.

Hele 67 prosent, det vil si to av tre velgere, vil at Søviknes skal fortsette som ordfører i kommunen, ifølge en måling TNS Gallup har gjort for Bergensavisen.

– Jesus! Er Søviknes' første kommentar til Bergensavisen da han ble gjort kjent med målingen.

Hyggelige tall

Til TV 2 Nettavisen sier Søviknes at det er hyggelig at så mange vil ha han som ordfører, og påpeker at utfra tallene er det mange av de som støtter andre partier som likevel ønsker at han skal fortsette.

Det er TNS Gallup som har gjort målingen for Bergensavisen. I perioden fra 14. til 18. august ble osingene spurt om sitt partivalg.

Selv når de som ennå ikke har bestemt seg er inkludert, er det fremdeles et flertall på 53,6 prosent som vil at Søviknes fortsatt skal være ordfører i Os.

Ikke preget av målingene

SVs Kristin Halvorsen var på lite besøk i Os onsdag, og sier til TV 2 Nettavisen at hun ikke merket spesielt mye til Frp-bølgen som råder i kommunen.

- Det er vitkig å være tilgjengelig for velgerne, uansett partitilhørighet. Velgerne i Os var opptatt av sakene, som for eksempel gode støtteordninger. Os kommune tærer på oppsparte midler, og bruker opp arven fra tidligere generasjoner på bekostning av kommende generasjoner, sier Halvorsen til TV 2 Nettavisen.

Halvorsen trekker frem at Søviknes er blant de som hemmeligholder hvem sine økonomiske støttespillere i valgkampen.

Kvinnene støtter

Søviknes fortatte som ordfører etter noen svært turbulente måneder i 2001, med den såkalte sex-skandalen hengende over seg. Nå støtter til og med kvinnene i Os Frp-toppen. Det er 45,3 prosent kvinner som vil at han fortsatt skal sitte i førersetet i kommunen.

Søviknes mener suksessen skyldes at Os Frp har hatt klare og tydelige budskap. De har bevist i løpet av de siste fire årene at de har kommet forbi det politiske pratet og viser handlekraft. Blant annet trekker han frem eldreomsorg, barnehager og skoler som suksessområder.

- Fantastisk start

Terje Søviknes er svært fornøyd med tallene, og synes det er en fantastisk start på valgkampen.

- Dette er en tillitserklæring fra osingene, sier Søviknes til TV 2 Nettavisen.

- Jeg blir litt skjelven, men føler ro på grunn av det gode støtteapparatet. Vi har mange erfarne og kunnskapsrike mennesker med oss, fortsetter ordføreren i Os.

Men Søviknes påpeker at det er mer enn tre uker igjen til valgdagen, så han kan ikke ta dette som noe annet enn en måling underveis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.