*Nettavisen* Nyheter.

Sovnet på mopeden

Foto: EPA/Qilai Shen

Osingen klarte det kunststykket det er å sovne mens han kjørte moped. Turen endte i autovernet.

01.06.06 14:16

Fredag mottok han sin sjuende dom i Midhordland tingrett - den sjette for trafikklovbrudd.

Sovnet over styret
Ulykken skjedde i oktober i fjor, da 33-åringen kjørte en lånt moped midt på dagen fra Os i retning Samnanger. Men på veien begynte øynene å glippe. Osingen vurderte å stoppe for å hvile, men valgte å fortsette turen. Det skulle vise seg å være en dårlig avgjørelse.

For snart bråvåknet han bak styret mens mopeden skled langs autovernet. Mannen hadde sovnet på en rett strekning og var midt oppi en livsfarlig trafikksituasjon. Etter et stykke hektet han seg fast i en stolpe og flakset over autovernet ned i en grøft. Der ble han liggende med brudd i hofte, lårbein og begge underarmene til ambulansen kom. I fire uker ble han liggende på Haukeland sykehus.

Hadde ikke førerkort
33-åringen møtte ikke til rettssaken mot ham i Midhordland tingrett, men ble dømt in absentia. Dommerne mente osingen har vist svært liten respekt for trafikkreglene, siden han gang på gang har pådratt seg nye dommer for trafikklovbrudd. Så sent som i februar i fjor ble han dømt til åtte måneders fengsel, og i 2002 mistet han retten til førerkort for alltid. Etter ulykken i oktober kom det også fram at han heller ikke hadde førerkort for moped.

Likevel gikk retten med på å gi mannen en betinget dom, men gjorde det helt klart at neste gang vil han ryke rett i buret ved den minste trafikkforseelse. Dommen falt på 30 dager betinget fengsel med to års prøvetid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag