*Nettavisen* Nyheter.

Sp feiret med kake

Senterpartiets leder Åslaug Haga er strålende fornøyd med den nye knallmålingen, mens det har vært taust i KrF.

22.02.05 15:00

- Målingen gir en hyggelig anledning til å spise kake, smiler Sps Åslaug Haga.

Senterpartiet får en oppslutning på 9,3 prosentpoeng på MMIs måling for Dagbladet i dag – en framgang på 1,5 prosentpoeng.

- Vi tar alle målinger med stor sinnsro, men evner å glede oss over gode målinger, og håper at det er en trend som varer framover, sier Haga til TV 2 Nettavisen.

Lavmål for KrF
Stemningen i Sp er svært god, ikke minst fordi det rødgrønne regjeringsalternativet knuser regjeringspartiene på målingen.

Ap, SV og Sp ville fått 96 av 169 mandater i Stortinget hvis målingen hadde vært valgresultat, mens regjeringspartiene ville fått fattige 44.

Senterpartiet er nesten dobbelt så stort som KrF, som er nede på 5,0 prosents oppslutning.

- Vårt hovedmål er ikke å ta velgere fra KrF, men fra Høyre og Frp, kommentarer Haga.

Tause
Statsminister Kjell Magne Bondevik ønsker ikke å kommentere den elendige oppslutningen til KrF, som kommer etter flere uker med hardkjør mot statsministerens forhold til rike forretningsvenner i Molde.

Partileder Dagfinn Høybråten vil heller ikke kommentere tallene.

- Jeg skjønner ikke helt målingen. Den skiller seg veldig ut. Jeg kan ikke tro at den er korrekt. KrF ligger ihvertfall 2-3 prosent høyere, sier partiets generalsekretær Inger Helene Venås.

Partiet tok seg opp på målingene etter nominasjonsstriden og partilederstrid i fjor, men er nå dumpet ned på et lavmål. 5,0 er blant de laveste tallene som er målt for KrF på MMI-målingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.