*Nettavisen* Nyheter.

Sp frykter ikke LO-bånd

De tette båndene mellom LO og Arbeiderpartiet ser ikke ut til å skremme Sp fra å samarbeide med Ap i regjering.

Frykten for Landsorganisasjonen er ikke utbredt i Senterpartiet.

- Det har alltid vært tette bånd mellom LO og Ap. LO har hatt medlemmer i partiets sentralstyre, og i Ap-regjeringene har det alltid vært en representant for LO. Det tette samarbeidet er gammelt nytt, sier fylkesleder Bjarne Kvadsheim i Rogaland Sp til NTB.

Kvadsheim viser til at Bondevik-regjeringen etter hans mening fører en politikk som rammer arbeidstakerne på flere måter, og at det LO gjør er helt forståelig.

- Derfor ville jeg blitt mer forundret om LO ikke hadde hatt som mål å kaste dagens regjering, sier han.

Kvadsheim understreker at Sp har lang tradisjon i å samarbeide godt med fagbevegelsen, og tror at et godt samarbeid mellom en Ap-SV-Sp-regjering og fagbevegelsen vil være en styrke.

- Bør være forsiktig
Fylkesleder i Hordaland, Sigrid Brattbø Handegard, er mer forsiktig. Hun mener at ikke noe parti bør ha for tette bånd til en eller flere organisasjoner.

- Det er selvsagt naturlig at et parti samarbeider med en organisasjon som står partiet nær, men samtidig bør et parti kunne samarbeide også med andre organisasjoner, sier hun.

Et samarbeid mellom Ap og Sp må etter hennes mening avgjøres av politikken, men hun legger vekt på at en regjering der Sp er med ikke bør ha for tette bånd til en bestemt organisasjon.

- Politikken er viktigst
Fylkeslederne i Akershus og Sogn og Fjordane, Tron Erik Hovind og Knut M. Olsen, sier at det viktige er hvilken politikk man samarbeider om.

- Det politiske grunnlaget er det viktigste, viktigere enn hvem vi samarbeider med. I utøvelsen av politikk er det retningen som betyr noe. Samarbeidet mellom LO og Ap har alltid vært der, sier Olsen til NTB.

Fylkesleder Hovind i Akershus er enig med sin kollega i Sogn og Fjordane. Han frykter ikke som statsminister Kjell Magne Bondevik at LO skal overta styringen i en regjering der Sp eventuelt er med.

- Det viktigste for Sps landsmøte blir å finne de politiske sakene det skal samarbeides om og vedta et program. Blir Ap og Sp enige om en politisk plattform etter valget, klarer vi også helt sikkert å bli enige om samarbeidsformer, sier Hovind.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.