Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp holder fast på veto-trussel

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Det kan i så fall bli første gang Norge benytter seg av veto-retten ovenfor EU. Se video her

- Hvis det viser seg at direktivet har saker i seg som ikke er akseptable vil det selvsagt være aktuelt å bruke reservasjonsretten akkurat sånn vi har sagt i Soria Moria, sier Haga til TV2 i dag.

Stor utfordring
Det omstridte tjenestedirektivet blir beskrevet som en stor utfordring i et notat fra Senterpartiet. Senterpartiets leder Åslaug Haga mener det reviderte direktivet gir for store rom for tolkninger.

- Da er problemet at direktivet kan føre til flytting av makt fra folkevalgte organer og til EF-domstolen, sier Haga til Nationen.

Skaper splid
Meningene om det nye tjenestedirektiver skaper splid i regjeringen. I forrige uke forsvarte arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) direktivet etter at det var behandlet i EU-parlamentet.

Omstridt
Det omstridte tjenestedirektivet skal fremme friere handel med tjenester mellom EU og EØS-landene. Fagforeninger frykter at tjenestedirektivet kan føre til at billig arbeidskraft vil utkonkurrere norsk lønnsnivå. For eksempel vil forslaget åpne for at polske arbeidere ikke skal kunne kreve norsk lønn og rettigheter hvis de kommer til Norge for å jobbe.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!