RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp-høring kan ende med «sterk kritikk»

Sist oppdatert:
Opposisjonen ligger an til å konkludere med «sterk kritikk» av Sp-leder Liv Signe Navarsete etter partistøttehøringen. Partilovnemnda oppfordres til å holde tilbake statsstøtte, skriver Dagens Næringsliv.

Oslo (NTB):De skriftlige merknadene fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité etter høringen om ulovlig partistøtte til Senterpartiet kommer først 30. november. Men ifølge Dagens Næringsliv er hovedtrekkene allerede klare, og konklusjonen fra Høyre, Frp og Venstre ligger an til å bli at Sp-lederens opptreden i saken er «sterkt kritikkverdig».

Kritikken fra KrF skal etter det avisen kjenner til være noe mindre krass.

Opposisjonspartiene i komiteen skal dessuten ha kommet fram til at Partilovnemnda har mandat til å gå inn i saken. Selv har nemnda kommet fram til at det har den ikke. Men Høyre, Frp og Venstre mener at nemnda bør vurdere å bruke sitt virkemiddel om å holde tilbake statsstøtte til partier som bryter partifinansieringsloven.

Avisen skriver at de tre partiene kommer til å konkludere med at det var Senterpartiets behov for å finansiere valgkampen som var bakgrunnen for støtten fra kraftselskapene Eidsiva Energi og Troms Kraft, og ikke et ønske om å promotere fornybar energi. De tre mener at Senterpartiet konstruerte «Fornybarprosjektet» kun for å skaffe penger til partikassen.

Både Sp-leder Liv Signe Navarsete og olje- og energiminister Terje Riis Johansen møtte i høringen. Kontrollkomiteen har også vurdert de to statsrådenes habilitet. Etter det DN erfarer, vil kritikken være hardest mot Navarsete. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere