*Nettavisen* Nyheter.

Sp-ja til rødgrønn regjering

Foto: Erlend Aas / SCANPIX

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Senterpartiet mener et regjeringssamarbeid med SV og Ap er nødvendig for å skape ny optimisme og fremtidstro i Norge.

I ettermiddag vedtok Senterpartiets landsmøte enstemmig en resolusjon som mer enn antyder et ønske om å få til en rødgrønn regjeringen til høsten.

Rødgrønn optimisme
I resolusjonen heter det at høstens stortingsvalg blir et viktig veivalg i forhold til den videre utviklingen av velferd, næringsliv og distriktpolitikk i det norske samfunnet.

-Senterpartiet ser et regjeringsskifte etter valget som nødvendig for å skape ny optimisme og fremtidstro i hele landet. Et flertallssamarbeid mellom Senterpartiet, Ap og SV er et godt og realistisk alternativ til dagens regjering, heter det i resolusjonen.

EU absolutt krav
I Senterpartiets politiske arbeid er kampen mot EU-medlemsskap avgjørende. Et absolutt krav for regjeringsdeltakelse fra Sp sin side er derfor at en samarbeidsregjering ikke skal søke om, eller forberede grunnlag for å søke om medlemsskap i EU. Dette er et absolutt krav fra Senterpartiet.

Et annet krav som partiet stiller før de går i eventuelle regjeringsforhandlinger, er at de kommer styrket ut av høstens valg. I klartekst betyr det at de må ha vind i ryggen gjennom bedre valgoppslutning enn i 2001-valget.

Har ryggdekning
Resolusjonen ble enstemmig vedtatt – og nesten uten diskusjon. Det betyr at partileder Åslaug Haga har god ryggdekning fra grasroten i partiet for å jobbe videre med regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.