RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp-jubel over kontantstøtten

Sist oppdatert:
Senterpartiets stortingsgruppe jubler over at partileder Åslaug Haga klarte å sikre kontantstøtten de neste fire årene.

- Jeg synes det er veldig godt forhandlet. Det var et veldig viktig punkt for oss, sier Sps nestleder Liv Signe Navarsete til TV 2 Nettavisen.

Ap og SV har programfestet at de skal fjerne kontantstøtten, men tapte denne saken i forhandlingene med Sp, får TV 2 Nettavissen bekreftet på flere hold.

Partileder Åslaug Haga lovet i valgkampen at hun ville kjempe knallhardt for å beholde kontantstøtten i forhandlingene på Soria Moria, og har innfridd dette løftet. Haga har kjempet igjennom en ny modell, som skal innføres etter at det er full barnehagedekning og Ap og SVs fredningen av kontanstøtten går ut i 2008.

Foreldre som ikke er i full jobb skal da fortsatt kunne få kontantstøtte.

- Det er kjekt å kunne levere etter at politikere fra den sittende regjeringen reiste rundt i valgkampen - i hvertfall i mitt fylke - og advarte mot at nå kom alt til å rase sammen, triumferer Navarsete, som er innvalgt for Sogn og Fjordane.

- Er dette den største seieren for Sp?

- Den aller viktigste saken for oss er et skikkelig løft på kommuneøkonomien, som alle våre lokale folkevalgte skal nyte godt av, sier hun.

Greit for Giske
Aps familiepolitiske talsmann Trond Giske toner ned partiets nederlag i denne saken.

- Jeg tror ikke noen blir skuffet over at kontantstøtten ikke blir fjernet brått, sier han.

Giske viser til at også Ap har gått inn for en gradvis fjerning av kontanstøtten når det er full barnehagedekning.

Godkjent
Både Sps stortingsgruppe og Aps sentralstyre har som ventet godkjent regjeringserklæringen. Det var ingen sure miner å se verken i Stortinget eller på Youngstorget.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg synes det er blitt et godt dokument. Ap kommer godt ut. Det samme gjør de andre partiene, sier Giske.

- Konklusjonen fra gruppa er at dette er et dokument som vi mener er et godt grunnlag å gå inn i regjering på, sier Navarsete.

Jens Stoltenberg orienterer nå Aps stortingsgruppe om forhandlinsresultatet, mens SV-leder Kristin Halvorsen fortsatt sitter i møte med partiets landsstyre.

Kvinneregjering
Både Giske og Navarsete ligger an til å bli statsråder i Jens Stoltenbergs nye regjering. Navarsete sier Sp mer enn gjerne bidrar til at det blir flest kvinner i regjeringen.

- Ja, dette blir en historisk regjering på flere måter, og det ville vært spennende om det ble flest kvinner. Det avviser vi ikke å være med på, sier Navarsete til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere