Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp kan skape flertall for flere syriske flyktninger

800 MISTET LIVET: FNs høykommisær for flyktninger sier 800 flyktninger mistet livet i båtforliset i helgen. Bildet, som er tatt fra et videoopptak gjort av den italienske kystvakten, viser redningsfartøy under søk- og redningsoperasjonen på søndag.
800 MISTET LIVET: FNs høykommisær for flyktninger sier 800 flyktninger mistet livet i båtforliset i helgen. Bildet, som er tatt fra et videoopptak gjort av den italienske kystvakten, viser redningsfartøy under søk- og redningsoperasjonen på søndag. Foto: Handout (Reuters)
Sist oppdatert:
Det går mot flertall i Senterpartiets sentralstyre for å gi 10.000 syriske kvoteflyktninger opphold i Norge. Dermed går det mot flertall på Stortinget.

Halve sentralstyret i Sp mener allerede nå at partiet bør stemme for å gi 10.000 kvoteflyktninger opphold i Norge, og også resten mener at Norge må gjøre langt mer for flyktningene fra det krigsherjede landet, viser en ringerunde som Klassekampen har gjort.

Sp ligger dermed an til å bli det fjerde partiet på Stortinget som vedtar dette kravet. Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Venstre har gjort lignende vedtak, og det er ventet at KrF vil gjøre det samme. Dersom både Sp og KrF vedtar denne økningen, har saken flertall i Stortinget.

– Jeg vil ikke forskuttere utfallet av saken, men selv vil jeg stemme for, sier Sp-nestleder Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim til avisen.

Senterungdommen vedtok allerede i helgen at Norge bør ta imot 10.000 syriske kvoteflyktninger de neste to årene. Regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet har så langt vært skeptisk.

Samtidig viser en beregning NRK har gjort at kommuner som er styrt av ordførere fra Senterpartiet er mest motvillige til å bosette flyktninger. Den vanskelige økonomiske situasjonen i kommunene får skylda. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!