RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp ønsker kompromiss om Rjukan og Kragerø

RINGVIRKNINGER: - Det er viktig å se på hvilke ringvirkninger slike omstruktureringer har for samfunnet for øvrig, sier Senterpartiets Kjersti Toppe.
RINGVIRKNINGER: - Det er viktig å se på hvilke ringvirkninger slike omstruktureringer har for samfunnet for øvrig, sier Senterpartiets Kjersti Toppe. Foto: Lars Gjemble (Senterpartiet)
- Storbrannen i Lærdal er et av mange eksempler på viktigheten av lokal beredskap, sier Kjersti Toppe.

OSLO (NTB): Senterpartiet ønsker en ny vurdering av utviklingsplanen for Sykehuset Telemark. I mellomtiden vil de at Rjukan og Kragerøs akutt- og døgnfunksjon opprettholdes.

Forslaget kommer i tillegg til det som krever at nedleggelser og andre vesentlige endringer i sykehustilbudet skal inn i helseminister Bent Høies nasjonale sykehusplan neste år.

Høie har allerede bestemt seg for å støtte styret i Helse sør-østs nedleggelsesvedtak, som helseforetaket begrunnet med pasientsikkerhet og kvalitet.

Kjersti Toppe i helse- og omsorgskomiteen mener det må legges en grundigere analyse til grunn, som strekker seg utover det medisinske. I forslaget heter det at det mangler en såkalt ekstern samfunns- og beredskapsmessig konsekvensanalyse. Denne bør igjen legge grunnlag for en ny vurdering av Telemark HFs utviklingsplan, mener hun.

- Det ble påpekt mangelen av en slik analyse på et styremøte i Helse sør-øst 3. juni. Det er viktig å se på hvilke ringvirkninger slike omstruktureringer har for samfunnet for øvrig. Storbrannen i Lærdal er et av mange eksempler på viktigheten av lokal beredskap, sier Toppe til NTB. Hun mener en slik analyse kan ta et års tid.

Ønsket er at akutt- og døgnfunksjonene skal gå som normalt i mellomtiden.

- Jeg tror det er en reell sjanse for flertall om forslaget, sier Toppe. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere