RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp-veteraner ber Borten Moe trekke seg

Ragnhild Queseth Haarstad (74), Åse Grønlien Østmo (72) og Anne Vik (81) mener det er viktig å ta diskusjonen om nestledervervet nå for å få ro i partiet
Ragnhild Queseth Haarstad (74), Åse Grønlien Østmo (72) og Anne Vik (81) mener det er viktig å ta diskusjonen om nestledervervet nå for å få ro i partiet (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Nestleder Ola Borten Moe bør ikke stille til valg som nestleder i Senterpartiet for en ny periode.

Oslo (NTB): Det vil være det beste for partiet, mener tre senterpartiveteraner.

Ragnhild Queseth Haarstad (74), Åse Grønlien Østmo (72) og Anne Vik (81) mener at Ola Borten Moe, som nestleder i partiet, har drevet sin egen politikk og brutt partiprogrammet på flere punkter, melder NRK.

- Borten Moe har fått mulighet til å vise at han kan spillereglene, og det har vist seg at han ikke er den tilliten verdig. Han gjør det vanskelig for lederen som til stadighet må forklare og det er vanskelig å framstå som et samlet parti, sier Åse Grønlien Østmo, tidligere nestleder i Senterpartiet.

De tre tidligere politikerne har skrevet under et opprop, der det blant annet heter:

«Senterbevegelsen og dets forløpere har vært en sterk, målbevisst kraft i det norske samfunnet siden starten av 1900-tallet. Vi er mange som er glade i partiet og tradisjonen det bygger på. På samme måte er vi mange som nå bekymrer oss over en ukultur som truer med å rive ned fundamentet som vi står på.»

- Partiledelsen må være lojal mot de vedtakene som flertallet i landsmøtet vedtar. Det gjelder både partiprogram og enkeltsaker. Landsmøtet må være trygge på at dette blir lojalt fulgt opp av ledelsen, sier Ragnhild Queseth Haarstad, som er tidligere statsråd og stortingsrepresentant for partiet.

De tre kvinnene mener det er viktig å ta denne diskusjonen om nestledervervet nå for å få ro i partiet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere