RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp vil bruke 5 milliarder mer

Sist oppdatert:
Senterpartiet vil bruke drøyt 5 milliarder mer enn regjeringen til en målrettet næringslivssatsing. Det går frem av partiets alternative budsjettforslag.

Sp vil bruke 3,3 milliarder mer av Oljefondet enn regjeringens forslag, og to milliarder mer til vedlikehold og opprustning av skoler.

Partiet har satt opp et regnestykke som ifølge dem selv vil gi en gevinst på 17.000 årsverk fordelt med 6000 innen skole/helse/omsorg, 5000 innen bygg og anlegg og 6000 i næringslivet for øvrig.

- Vi vil snu ledighetsveksten som truer med å ødelegge grunnlaget for gode velferdsordninger og bosetting i hele landet, sa finanspolitisk talsmann Morten Lund da han mandag la frem Senterpartiets alternative budsjett sammen med parlamentarisk leder Marit Arnstad.

Mer til skole
- Gevinsten er blant annet at grunnlaget for økt norsk verdiskaping og bosetting reetableres, at viktige velferdstjenester berges og at svake grupper ikke rammes økonomisk, sa Lund.

I sitt forslag til alternativt statsbudsjett øker Sp de frie inntektene til kommunesektoren med 4 milliarder kroner og de øremerkede med 1 milliarder kr oner. Ordningen med statsgarantert lån til vedlikehold og opprusting av skolebygg utvides med 2 milliarder.

Mer helse
I en pressemelding mandag understreker Senterpartiet at det ikke vil gå med på regjeringens forslag om dramatisk økning av egenandelstaket for frikort på medisiner og legebesøk, innstramminger i dagpenger, sykepenger, rehabiliteringspenger og attføringspenger.

I tillegg vil partiet øke bevilgningene til de regionale helseforetakene med 1,1 milliarder kroner og går inn for at staten dekker helseforetakenes underskudd fra 2002 og 2003 på inntil 3 milliarder for å hindre at viktige tilbud legges ned eller sentraliseres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere