RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Sp vil nekte ulver å få valper

Sist oppdatert:
Senterpartiet uler mot ulvunger og vil ha forbud mot at ulver yngler i Norge.

Tidligere har Sp sagt at de vil arbeide mot ynglende ulv i Norge. Nå går partiet et skritt videre, og vil ha forbud mot ynglende ulv i landet.

Det kom fram da Sp la fram sitt nye prinsipp- og handlingsprogram for 2005-2009 i Oslo i dag.

Partiets nestleder Lars Peder Brekk legger vekt på at ulven ikke er en truet art.

- Jeg er veldig opptatt av at folk som bor i grensestrøk mot Sverige og som er plaget av ulven, skal kunne føle seg trygge. Vi vil ikke gjeninnføre ulv i Norge, sier Brekke som har vært leder for Senterpartiets programkomité.

Han mener at forslaget innebærer at det fortsatt vil være en ulvebestand i Skandinavia.

Sp ønsker dessuten at det skal bli mer opp til lokale myndigheter å bestemme hvor mange rovdyr de skal ha i sitt nærområde.

Dissens om Barentshavet
Brekk registrerer med glede at Arbeiderpartiet har lagt seg på Senterpartiets linje når det gjelder kontantstøtte og rensing av gass.

-Jeg er glad for at programutkastet er blitt lest av Ap, smilte han og la til at som en kuriositet går nå både Ap og SV inn for at det skal være polutsalg i alle kommuner.

Men på spesielt ett punkt er det fortsatt stor uenighet mellom de aktuelle regjeringskameratene, nemlig når det gjelder oljeutvinning i Barentshavet. Ap har ennå ikke tatt stilling til hva de mener om oljeboringen, mens SV er imot.

Programkomiteen i Sp gjør nå helomvending og går inn for økt oljeboring i Barentshavet. Saken er så kontroversiell at Brekk regner med at det også vil bli en hard debatt på partiets landsmøte.

- Medlemmene har vist et stort engasjement for saken under arbeidet med partiprogrammet, sier Brekk, som mener at det skal være mulig å øke aktiviteten i Barentshavet og samtidig sike en miljømessig trygg boring.

Omkamp om sykehusene

Brekk varsler videre at Sp vil ha en omkamp om hvem som skal eie sykehusene.

– Vi ønsker en skikkelig omkamp om sykehusene. Vi vil beholde lokalsykehusene og dagens sykehus bør tilbakeføres til regionalt nivå, det betyr fylkeskommunene eller et lignende forvaltningsnivå, sier Brekk.

Ap var en sterk pådriver for sykehusreformen, men Brekk gjør det klart at Sp er ufravikelig på kun ett punkt når det gjelder eventuelle forhandlinger med Ap og SV etter valget.

- Vi har sagt klinkende klart at vi ikke har noe å gå på når det gjelder EU-saken. Ellers blir det et spørsmål om å gi og ta, utgangspunktet vil være hvor sterkt vi står etter valget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere