*Nettavisen* Nyheter.

Spaner på Bandidos i Munch-jakten

Politiet i Oslo holder nå flere leiligheter i Oslo under oppsikt i jakten på Munch-ranerne. En leilighet tilhører personer tilknyttet den beryktede MC-klubben Bandidos.

17.09.04 13:09

Leder for Munch-jakten, politiinspektør Ivar Stensrud ved seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at de holder flere adresser i Oslo under oppsikt.

- Det varierer hvor mange leiligheter, avhengig av hvilken etterretning vi sitter med, sier Stensrud.

Han ønsker ikke å kommentere hvilke miljøer leilighetene knyttes til, men etter det TV 2 Nettavisen kjenner til skal minst en av disse tilhøre personer tilknyttet Bandidos.

- Betyr dette at dere tror maleriene fremdeles er i Oslo?

- Vi vet ikke hvor de er. De kan like gjerne være i Oslo eller fraktet ut over landets grense, sier Stensrud til TV 2 Nettavisen.

- Saumfarer flere miljø
Men det er mye som tyder på at politiet har klare spor i jakten på Munch-ranerne. Hvor maleriene oppbevares kan derimot være ukjent. Politiet holder derfor flere leiligheter under oppsikt, for å ta både ranere og maleriene i samme aksjon.

Senest ved Aker brygge-ranet ble personer fra tre forskjellige miljø tatt på fersken. Det utelukkes ikke at en lignende koalisjon blant personer fra forskjellige miljø kan stå bak Munch-ranet.

- Vi saumfarer forskjellige miljø, ikke bare ett. Men foreløpig kan vi ikke si noe mer konkret om etterforskningen, sier nestleder ved organisert kriminalitet, Øyvind Nordgarden, til TV 2 Nettavisen.

Stensrud bekrefter overfor VG at politiet har gått til aksjon ved flere adresser den siste tiden. Ifølge avisen har politiet benyttet narkotikasiktelser for å kunne gjennomføre ransakelser, mens de i realiteten har vært på jakt etter «Skrik» og «Madonna». Så langt har aksjonene kun resultert i narkotikasiktelser.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tekniske spor lite verdt
Politiet har denne uken fått de første svarene på de tekniske sporene funnet på rammene og i fluktbilen. Foreløpig har dette ikke ført til noe gjennombrudd i etterforskningen.

- Vi har fått en del resultater, men vi mangler fremdeles en del. Først når alt er klart vil vi gjøre en gjennomgang av materialet vi sitter med og vurdere om det kan brukes, sier Nordgarden til TV 2 Nettavisen.

Ranerne tømte et brannslukkingsapparat i fluktbilen før de forsvant sporløst. Pulveret i bilen har gjort jakten på tekniske spor svært vanskelig. Politiinspektør Stensrud sier til TV 2 Nettavisen at politiet forbereder seg på at sporene som er sikret ikke vil føre til noen gjennombrudd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.