Spansk narkohjelp til Oslo

Den spanske russtiftelsen synes Oslo har så store rusproblemer at de etablerer seg i byen.

11.07.06 00:55

Turister på Oslo-sightseeing får mange ganger om dagen en utsikt de ikke har betalt for. Hovedstadens narkotikaproblem er så godt synlig at ryktet har nådd langt ut over landets grenser.

Da den spanske russtiftelsen RETO i fjor bestemte seg for å studere narkotikaproblemene i Skandinavia, ble de oppfordret av Frelsesarmeen i Göteborg om å dra til Oslo.

- De ba oss dra til Oslo hvis vi ville se store rusproblemer. Vi så alle de narkomane vandre utenfor butikkene. Mye var sjokkerende, sier Paulo Vieira i RETO til TV 2 Nyhetene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: TV 2

RETO er en kristen avrusningsstiftelse ikke helt ulik evangeliesentrene. Nesten alle som jobber der er tidligere narkomane, og organisasjonen har flere sentre for avrusning i Spania.

- Vi var frie før vi ble misbrukere, og nå som vi har lagt rusen bak oss, er vi igjen frie. Det er det vi vil fortelle de narkomane, sier Vieira.

Nå planlegger RETO et nytt senter i Spydeberg i Østfold, for å kunne møte narkomane i Oslo-området.

Byårdsleder Erling Lae /H) ønsker stiftelsen velkommen.

- Det er klart at det gir ikke Oslo noe godt omdømme at rusproblemet er så synlig. Vi har ikke noe større problem i Norge enn i andre land, og særlig ikke den spanske solkysten, men her er det mer åpenlyst – og det skyldes norsk lovgivning, sier Lae.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.