*Nettavisen* Nyheter.

Spår enda mer snø

Det vil falle snø, snø og atter snø i Sør-Norge i dagene som kommer. Vestlandet og Sørlandet får regn, mens Nord-Norge slipper billig. Sjekk været.

14.01.04 10:27

- I dagene som kommer og i helgen vil vi få fortsatt påfyll av snø i sørlige strøk av Sør-Norge, det vil si områdene fra Mjøsa, Finse og sør for Bergen - hvis vi trekker en linje der, sier meteorolog Erik Hagemark i Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

- Om det ikke kommer til å snø kontinuerlig, så vil det - om vi ser på dagene sett under ett, komme en del snø. Prognosene viser nemlig nedbør, sier Hagemark.

Regn i sør og vest
Han opplyser at nedbøren i kyststrøkene på Sørlandet og Vestlandet vil komme i form av regn.

Når det gjelder Nord-Norge er det ventet opphold i dagene som kommer og i helgen.

- I nord vil det knapt komme noen snøfnugg i det hele tatt. Det vil bli en del vind og utsatte steder kan det blåse friskt. Men det vil ikke komme nedbør, sier Hagemark.

Han opplyser at årsaken til de statiske værforholdene i dagene som kommer, er et høytrykk som ligger litt øst for Finland, og et stort lavtrykk som blir liggende nær Island.

- Det gjør at det ikke blir noen trafikk av lavtrykk som går gjennom landet, sier meteorologen til TV 2 Nettavisen.

Her kan du sjekke eksakt hvordan været blir på hjemstedet ditt.

Nedbørrekord

I løpet av ett døgn, fra tirsdag til onsdag, falt det over 17 centimeter nysnø i Østlandsområdet, skriver NTB.

Nedbørmålinger som ble foretatt av Meteorologisk institutt onsdag morgen, viste nye nedbørrekorder på Lista og Lindesnes.

På Lista fyr falt det 63,8 millimeter nedbør siste døgn. Forrige rekord på 45,2 ble satt 4. januar 1942.

Ved Lindesnes fyr er det foretatt nedbørmålinger siden 1937. Onsdag viste nedbørmåleren en solid rekord for januar på 56,2 millimeter. Den forrige var på 45,0 millimeter, og ble målt i 1949 og 1988, skriver NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag