Gå til sidens hovedinnhold

Spår fullstendig trafikk-kaos

UP-sjefen mener det blir komplett kaos i Oslotrafikken i dag.

(iOslo.no) Allerede fra klokken ett fredag vil trafikken øke kraftig i de største utfartsårene fra hovedstaden. Har du ikke dratt innen halv ett er det bare å smøre seg med tålmodighet. Da kan du like godt nyte ukens eneste sommerdag i Oslo.

- Du kommer til å møte alle andre klokken to på Lysaker, sier UP-sjef Odd Reidar Humlegård til iOslo.no

UP-sjefen mener køen vil avta etter klokken seks.

Flaskehals
Ikke overraskende er det på E18 nedover mot Sørlandet det forventes mest trafikk. Spesielt vil det bli en flaskehals gjennom Vestfold, på grunn av arbeidene i Hanekleivtunnelen. Humlegård anbefaler sjåførene å stresse ned.

- Hvis foreldrene er litt romslige med isen, og far bak rattet får seg litt Farris å kjøle seg ned med, tåler man å stå litt i kø. Det viktigste er å ikke ta med seg stresset fra jobben til bilen, sier han.

Det er nemlig nok av sjåfører som ikke klarer akkurat det. Humlegård forventer at minst 15 førerkort ryker i løpet av ettermiddagen og kvelden.

- Det er ofte fedrene som stresser av gårde, og blir gjerne tatt i for høy fart på omkjøringsstrekningene, eller farlige forbikjøringer i køene. Men hva er egentlig vitsen med å stresse for å komme to timer tidligere fram, når man skal på ferie i tre uker? spør han retorisk.

Godværet hjelper
Humlegård synes det er like unødvendig og trist hver gang lappen og feriebudsjettet ryker.

- Jeg må bare si det igjen. Ta det rolig og spar feriepengene til is og grilling. Det er ingen som ønsker at disse pengene skal ende opp i statskassa, sier han.

Nå håper han sommerværet i hovedstaden kan føre til at trafikken fordeler seg mer utover helgen.

- Det kan nok være folk har litt å ta igjen hjemme. Og det er lurt å vente til i morgen, sier UP-sjefen.

Om flomproblemer nedover Vestfold sier han følgende:

- Noen veier har begrenset kapasitet, og det burde man sjekke før man kjører. Det er imidlertid flommen av biler som vil bli det store problemet for oss i dag!

Vegdirektoratet opplyser også at E6 nordgående mot Hamar vil få mye trafikk

Les flere nyheter fra iOslo.no

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre