*Nettavisen* Nyheter.

Spår plussgrader også i fjellet

Foto: Eskil Solberg (Kvitfjell Alpinanlegg)

Snøkanonene går for fullt på flere vintersportsteder, men meteorologen venter varmere vær.

16.11.11 20:04

Vintersportsstedene har lagt seg i selen for å kunne sesongåpne til helgen, og snøkanonene har gått for fullt i en periode med kaldt vær i Sør-Norge. Bjorli Skisenter melder onsdag at 800 meter av alpinanlegget skal stå klart til bruk lørdag, og på samme måte loves det minst 2,5 kilometer med langrennsløyper i lysløypa.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værside her

Hafjell, Kvitfjell og Rauland
Videre melder Hafjell at de akter å åpne til helgen, på Kvitfjell føler de seg ganske sikre. Rauland Vierli skal også ligge godt an i løypa, meldes det fra Skiinfo.no.

Det er kulda som la seg over store deler av Norge 12. november som gjorde at snøkanonene kunne startes for fullt, etter at en mildværsperiode hadde forsinket det hele.

Varmfront til helgen
Men meteorolog Ina Ynnesdal Sulen hos StormGeo slår kaldt vann i skiskoen på de som nå føler seg sikre på at vinterværet har kommet for å bli. Mens Sør-Norge, slik de håpefulle skientusiastene ser det, har vært velsignet med kaldt vær, er det nå en varmfront på gang.

- Når vi nærmer oss helgen, trekker høytrykksryggen unna og et lavtrykk sender inn en varmfront. Det betyr nedbør. Og du må antakelig opp i over 1000 meter over havet for å se at nedbøren faller som snø, sier Sulen til Nettavisen.

Såvidt på minussiden
På Kvitfjell var det onsdag midt på dagen minus 0,3 grader, så det skal altså ikke så mye til før snøkanonene igjen må parkeres. Mot helgen er det ventet tre til fire grader på Kvitfjell.

I begynnelsen av uka kan det komme en ny høytrykksrygg som igjen gir fint vær og lave temperaturer over Sør-Norge.

Vil du ha naturlig snø, er det opphold i Finnmark og Troms som gir de beste oddsene for slike opplevelser. Onsdag er det ventet at regn vil gå over til snø, og det er ventet snøbyger i dagene framover.

Bildet under: Snøkanon i sving på Kvitfjell onsdag 15. november.

HTML EMBED
Kvitfjell_snokanon_natt_15 11 2011

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag