Spår SV-Kristins avgang

Det sviende valgnederlaget til SV er bare begynnelsen på partiets fall, som vil ende med at partileder Kristin Halvorsen må gå av, spår professor Trond Nordby.

16.09.05 17:34

- Dette er bare begynnelsen på fallet i SVs popularitet. Hadde jeg vært SV-er, ville jeg ikke sett lyst på framtida, sier professoren i statsvitenskap til Ukeavisa Ny Tid.

Nordby mener noe av forklaringen på SVs dårlige valgresultat skyldes håpløse utspill og at partiet har utvisket hele sin profil. Han mener partiet er blitt for snevert, og sier han lurer på om SV tror det norske folk utelukkende består av småbarnsforeldre.

Må gå
Nedturen vil fortsette hvis SV går inn i regjering, fordi partiet har lite å stille opp med i forhandlingene etter det dårlige valgresultatet, mener Nordby.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Morten Holm

- Nå har jo også Halvorsen åpnet for at EU-tilhengere kan være sentrale i partiet. SV er så åpent i alle ender at når frafallet starter, renner det dobbelt så fort ut igjen, sier Nordby.

Både SV-leder Kristin Halvorsen og nestleder Øystein Djupedal må gå av dersom partiet skal ha noe håp om å overleve, mener professoren.

- Det må skje en utskiftning av generasjoner på toppen i SV. Hvis en søker en radikal politikk, er det nok av politiske talenter blant den yngre garden i SV, sier Nordby til Ny Tid.

Han spår et lederskifte når EU-stiden tilspisser seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.