RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sparket lærer for hasjbruk

En lærer i Skedsmo kommune fikk sparken etter at det ble oppdaget at han jevnlig røykte hasj.

Eks-læreren erkjente forholdet da han møtte i Nedre Romerike tingrett, skriver Romerikes Blad. Han fortalte til retten at hasjbruken begynte under en utenlandstur for ett år siden.

Forholdet ble kjent i mars da politiet fikk tips om at vedkommende oppbevarte narkotika i boligen sin. Det ble da funnet 1,5 gram hasj på stuebordet. Mannen erkjente i avhør at han i løpet av det siste året hadde kjøpt og forbrukt om lag 40 gram av stoffet. Han har ikke videresolgt noe av stoffet til andre.

Da forholdet ble kjent for mannens arbeidsgiver, ble han avskjediget fra stillingen som lærer.

– Vi kommenterer ikke enkeltsaker når det gjelder avskjed og oppsigelser i kommunen, sier sektorsjef for undervisning, Helge Dulsrud, til Romerikes Blad. – Men på generelt grunnlag kan jeg si at det er svært få som blir sagt opp eller som avskjediges i Skedsmo kommune, sier han.

Straffen ble satt til 15 dagers betinget fengsel og 5.000 kroner i bot. To dager i varetekt går i fradrag. Domfelte vedtok straffen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere