*Nettavisen* Nyheter.

Spedbarn får psykologhjelp

Foto: Helse Bergen

Det nye psykologteamet for barn i Bergen har allerede behandlet flere babyer.

08.03.08 12:26

(iBergen.no) Det splitter nye tilbudet har bare vært tilgjengelig siden nyttår, men allerede har psykologene babyer på pasientlisten sin. Og nye henvisninger til psykologteamet kommer hver uke, ifølge en pressemelding fra Helse Bergen.

- BUP har i liten grad fått henvisninger av barn mellom 0 og 4 år, men dette skyldes mest en høy terskel for å få hjelp - både blant foreldre, barnehager, jordmødre og helsesøstre. Vi ønsker å komme inn på et så tidlig tidspunkt som mulig, og tar derfor også imot gravide med psykiske vansker, depresjoner og andre typer belastninger, sier leder for BUP Sentrum i Bergen, Svanhild Mellingen.

De siste 40 årene har spedbarnsforskning og nye metoder innen utredning og behandling ført til økt kunnskap og nye holdninger om barns mentale helse. Det har gjort at Helse Bergen opprettet det nye tilbudet til barn som er så unge at de ennå ikke kan snakke.

Fem fagpersoner starter opp prosjektet for fullt fra 1. april. Målet er å bli et høykompetansetilbud på utredning og behandling av spedbarn i familier der det er en alvorlig risiko for skadelig utvikling, eller barn som viser tegn til psykiske helseproblem.

- Det er vist at problem i spedbarnstiden kan være forløperen for en klinisk diagnose på et senere tidspunkt, sier Mellingen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.