RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Speidere truffet av lynet

Sist oppdatert:
To speidere måtte sendes til sykehus etter at de ble truffet av lynet.

De to skal være i forholdsvis god form, men ifølge politiet i Hedmark blir de liggende på sykehuset på Kongsvinger over natten til observasjon.

- Det vi vet, er at to speidere stod ved en takrenne da lynet slo ned. Lynet har trolig gått ned i bakken via takrennen og truffet de to som var i nærheten, sier operasjonsleder Trond Sulen til TV 2 Nettavisen.

Til sammen 500 speidere fra Norge og utlandet oppholder seg på speiderleiren «Go to Norway» på Skotterud i Eidskog kommune, helt sør i Hedmark. Ifølge NTB var de to som ble truffet tyske statsborgere. Episoden skjedde i 18.30-tiden lørdag.

- Etter episoden valgte speiderne å evakuere på grunn av det kraftige uværet. De har tatt inn på flere skoler i området. Nå vurderer de imidlertid å flytte tilbake, sier Sulen.

Det kraftige tordenværet på Østlandet lørdag førte til en rekke skogbrannen i området. Bare i Hedmark registrerte man 12 skogbranner utløst av lynnedslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere