RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spesialenheten anker frifinnelse av politimann i ulvesak


FRIFUNNET: Politimannen som var tiltalt for å ha tipset en ulvejeger om hvordan han skulle forklare seg i avhør, er frifunnet.
FRIFUNNET: Politimannen som var tiltalt for å ha tipset en ulvejeger om hvordan han skulle forklare seg i avhør, er frifunnet. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Politimannen som var tiltalt for å ha tipset en ulvejeger om hvordan han skulle forklare seg i avhør, er frifunnet. Spesialenheten for politisaker anker dommen.

Dagbladet skriver at dommen i Namdalen tingrett var delt. Mannen ble frifunnet mot fagdommerens stemme. Spesialenheten for politisaker anker dommen til Frostating lagmannsrett, skriver Namdalsavisa.

I oktober 2016 ble en fredet ulv i et reinområde i Lierne skutt fra helikopter. Jegeren, med tilknytning til reindriftsnæringen, fikk to tekstmeldinger fra politimannen natten før avhør. Spesialenheten tolker meldingene som råd til jegeren om hvordan han skulle forklare seg for å slippe straff.

I tingretten i forrige uke la aktor ned påstand om 75 dagers fengsel. De to sivile meddommerne i saken kom ifølge avisa til at meldingene bare var en beskrivelse av hva som hadde skjedd, og fikk dermed flertall for frifinnelse. Sakens fagdommer, sorenskriveren, stemte for at politimannen var skyldig etter tiltalen.

I begynnelsen av desember i fjor hadde Spesialenheten fått mellom 1.000 og 1.200 saker til vurdering av klager på politifolks utøvelse av sitt arbeid i 2017. Inntil da hadde bare fem av sakene endt med tiltaler.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere