Spesialenheten håper å få obduksjonsrapport fra Jaren over helgen

Politiet skjøt og drepte en mann i 60 årene på Jaren mandag kveld. Tirsdag ettermiddag hadde politiet forlatt åstedet etter undersøkelsen. Mannen hadde forskanset seg i sin egen bolig og nektet å snakke med politiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiet skjøt og drepte en mann i 60 årene på Jaren mandag kveld. Tirsdag ettermiddag hadde politiet forlatt åstedet etter undersøkelsen. Mannen hadde forskanset seg i sin egen bolig og nektet å snakke med politiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Spesialenheten for politisaker har foreløpig ikke fått obduksjonsrapporten etter at en mann i 60-årene ble skutt og drept av politiet på Jaren på Hadeland.

Spesialenheten håper å få rapporten over helgen, opplyser etterforskningsleder Helle Gulseth til NTB. De får rapporten i posten på grunn av mangel på gode krypterte løsninger.

– Det tar naturlig nok noe tid, og vi kommer ikke til å gå ut med noen konkrete opplysninger før vi har fått verifisert opplysninger fra obduksjonsrapporten, sier Gulseth.

Hun opplyser at spesialenheten i disse dager etterforsker og kartlegger hendelsesforløpet i den åtte timer lange politiaksjonen som endte med at en mann i midten av 60-årene ble skutt og drept av politiet mandag.

Hendelsen skjedde da politiet skulle ta kontakt med mannen, som er bosatt i Movegen på Jaren, etter en anmodning om å bistå helse for en velferdssjekk av mannen.

Naboer i området har forklart til Dagbladet at de hørte flere skudd i forbindelse med politiaksjonen. Etterforskningslederen kan ikke kommentere dette og sier det er noe av det Spesialenheten skal undersøke i løpet av etterforskningen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.