*Nettavisen* Nyheter.

Spesialenheten inn i Nesøya-drapene

Foto: Knut Falch (SCANPIX Scanpix)

Spesialenheten for politisaker vil vurdere politiets håndtering av trusselbildet før de to kvinnene ble skutt på Nesøya.

13.05.09 09:08

- Vi har i dag vært i kontakt med Asker og Bærum politidistrikt og de vil sende over alle dokumenter i saken. Når vi har gått gjennom disse vil vi ta stilling til om vi skal etterforske saken, sier leder for Spesialenheten for politisaker i Øst-Norge, Liv Øyen, til Nettavisen tirsdag ettermiddag.

- Hvorfor det?

- Det er på bakgrunn av opplysninger som har kommet fram i media. Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på dette, sier Øyen.

Etter det Nettavisen erfarer ønsker Spesialenheten å undersøke om politiet har gjort nok for å unngå tragedien på Nesøya, etter at de ble klar over sikkerhetsrisikoen knyttet til mannen.

Trusselbilde
For få uker siden gikk politiet i Asker og Bærum til aksjon mot den nå avdøde gjerningsmannen (61) på Nesøya som skjøt sin ekskone og hennes datter mandag kveld.

Nettavisen kjenner til at politiet da rykket ut etter en bekymringsmelding fra et nært familiemedlem av 61-åringen.

- Vi ønsker ikke å gå i detalj, men det ble beslaglagt våpen, sier Stine Karlsen ved Asker og Bærum politidistrikt.

Naboer på Nesøya forteller om en svært opphetet krangel etter at 61-åringen og hans 59 år gamle ekskone gikk fra hverandre i 2005.

Få dager før drapene skal mannen ha sagt til en nabo at «hvis hun ikke gir seg nå så dreper jeg henne», fikk Nettavisen opplyst mandag.

Skulle selge bolig
De to kranglet om fordelingen av de store verdiene de to hadde sammen. Den mest betente delen av oppgjøret var boligen deres i Broveien på Nesøya. 61-åringen hadde gått til retten for å beholde boligen selv. Han mente at han hadde tatt mer penger enn henne inn i samboerforholdet i 1996, og at han dermed hadde krav på å få en større andel av formuen deres.

Etter flere runder i retten tapte mannen, og torsdag denne uken skulle det være visning på huset. Dette bekrefter megler Morten Thøgersen i Krogsveen overfor Nettavisen.

Mandag var den 59 år gamle kvinnen og hennes 41 år gamle datter i Broveien for å klargjøre huset for visning.

Det var da mannen gikk til angrep på de to kvinnene med en rifle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.