Spikret UPs dekk

Foto: (Illustrasjon)

Noen, sannsynligvis utrygge fartsbøller, gikk til aksjon mot Utrykningspolitiets biler på Oppdal natt til torsdag.

13.07.06 14:36

Da UPs patruljer på Oppdal i Sør-Trøndelag skulle ut på fartskontroll torsdag, viste det seg at etatens fire biler var vandalisert, melder lokalavisen Opp. I tre av bilene stod det spikre i samtlige dekk, mens det i den fjerde bilen bare var satt spikre i to av dekkene.

- Dette er mer alvorlig en jeg tror noen er klar over, sier Tor Ødegaard, fungerende distriktsleder i UP til Opp. Lensmannen i Oppdal er enig.

- Det er tragisk at noe slikt skal skje. Vi har hatt en aksjon her med Utrykningspolitiet de siste tre dagene, og de har gjort en veldig god jobb og har hatt mange kontroller, og at de da blir utsatt for noe slikt er kjedelig, sier lensmann Per Christiansen ved Oppdal lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

- Kunne endt i tragedie
Lensmannskontoret har nå satt i gang full etterforskning av skadeverket.

- Fire av UPs biler har fått ødelagt dekkene sine mens de stod parkert utenfor hotellet der de overnattet. Noen har plassert en spiker på en liten plate foran dekkene, og da de skulle kjøre gikk spikrene rett inn i dekkene, forteller lensmannen.

De var ved en ren tilfeldighet at en av politibetjentene oppdaget en spiker i ett av dekkene.

- Hadde de fått en utrykning på morgenen så kunne det endt med en tragedie, både for den som kjørte UP-bilen og eventuelt for andre trafikanter, sier Christiansen.

Hevn på UP eller pøbler?
Torsdagens planlagte UP-kontroll måtte utsettes som følge av hærverket.

- De ble satt ut av spille i noen timer, inntil dekkene ble skiftet. Hvorfor noen har gjort dette kan man bare spekulere i. Om det er noen som har mistet førerkortet mens UP har vært her, eller om det bare er noen pøbler, det er vanskelig å si, sier Christiansen.

Lensmannskontoret ser meget alvorlig på saken.

- Vi har vært i kontakt med et lokalt byggevarefirma, og de mener det er snakk om en stålspiker som er beregnet til å slå i betong. Spikeren er ca. to centimeter lang, og sitter på en blekkplate som har en diameter på ca. tre centimeter, sier lensmannen til TV 2 Nettavisen.

Politiet ber nå publikum som kan ha tips i saken om å ta kontakt med lensmannskontoret på Oppdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.