RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spiller svarteper i Zia-saken

(Ole Dag Kvamme/TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
ARENDAL (TV 2 Nettavisen): De innrømmer vold mot Zia Anwar, men legger skylden på hverandre. I dag skal førstemann på tiltalebenken forklare seg.

Hele tre uker er satt av til at de åtte tiltalte skal forklare seg. Men de har allerede viklet seg langt inn i saken etter detaljerte fremlegginger av egne og særlig kameratenes rolle i voldsutgytelsen mot Zia Anwar.

Dermed blir det et spill om svarteper som starter i Aust-Agder tingrett i dag, når den første tiltalte starter forklaringen sin.

Legger skyld på andre
- 26-åringen innrømmer han å ha vært til stede og slått, men han forklarer det var de to andre som skjøt og presset pistolen opp i baken på Zia Anwar, forklarte statsadvokat Stina Sveier Nielsen Aust-Agder tingrett i går.

En 30-åring fra Sandefjord er tiltalt for å ha mønstret tre menn fra eget distrikt til å gi Zia Anwar en lærepenge. Det var i mars i fjor at Anwar ble mishandlet med pistoler og balltre, og senere døde av skadene.

Da Sveier Nielsen begynte å legge frem de tiltaltes overraskende detaljerte forklaringer til politiet, stoppet dommer Odd Douzette henne for ikke å foregripe bevisførselen.

- Langt fra enig
- Min klient erkjenner å ha vært til stede, men er langt fra enig i hvordan 26-åringen forklarer seg om min klients rolle. De har motstridende interesser i forklaringene, sier advokat Jonny Sveen, som forsvarer en 29 år gammel Tønsberg-mann.

Sammen med enda en 29-åring, fra Sandefjord, skal dette trekløveret ha banket Zia så hardt opp at døden fulgte senere på kvelden. Sveens klient er anklaget av kameraten sin for å ha skutt Zia i benet, samt flere ganger å ha stukket pistolen opp i anus på Zia.

Bruken av vold vil også være gjenstand for vanskelig bevisvurdering. Mens enkelte forklarer at Zia Anwar ble slått og sparket nærmere 100 ganger, vil trekløveret og sine forsvarere nekte for dette

- Ikke så grov vold
Aktoratet skal legge frem bevis for hva de har gjort. Det kan bli vanskelig, all den tid det var lite igjen av Zia Anwar etter brannen, understreker forsvarerne.

- Han innrømmer å ha brukt vold, men går ikke med på at volden var så massiv som tiltalen sier, sier Sveen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere