RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Birthe Steen Hansen/iBergen.no

Spøker det her inne?

Sist oppdatert:
På dette gudsforlatte loftet er det vill aktivitet om natten.

(iBergen.no) I flere år skal beboerne i leilighetene øverst i Kløverhuset ha blitt holdt våken av uforklarlige lyder fra loftet.

- Det er dunking, fottrinn, smell og sleping over gulvet. Sist jeg hørte det var for tre netter siden, sier Jørgen Hordnes som har bodd i bygningen i over tre år.

Skrev klagebrev om lydene
For ett år siden begynte han å samboeren å legge merke til det de kaller rare lydene fra loftet like over dem. Men lydene skal ha vært en gjenganger i mange år før.

- Kjæresten min fikk en melding på Facebook fra de forrige leietakerne av vår leilighet. De spurte om det fortsatt var bråk fra loftet. Da skjønte vi at det ikke var bare oss som syntes det var rart, sier Hordnes til iBergen.no.

Og da også de andre naboene i sjuende etasje av det gamle kjøpesenteret fortalte om støy fra loftet nattestid, bestemte de seg for å gå sammen om et klagebrev til senterledelsen.

- Vi tenkte at det kanskje var Kløvernissen som gikk igjen, sier senterleder Stig Blomvågnes lattermildt. Men samtidig understreker han at saken er et problem for leietakerne og den blir tatt alvorlig.

- Hente åndeutdriver
- Jeg vet ikke helt hvilke tiltak vi skal sette i gang, det må jo kanskje bli en åndeutdriver. Personlig tror jeg ikke på spøkelser, men det er jo veldig merkelig. Det er ingen fra senteret som jobber på den tiden av døgnet lydene høres, og det er jo rart at det har pågått i flere år, sier han.

Både Hordnes og naboene hans sier de hører lydene mellom klokken 23 og 06 om nettene. Tilsynelatende er det ingen mønster i bråket, det skal forekomme på både ukedager og i helgene og opptil flere ganger i uken. At det kan være spøkelser som romstrerer rundt avviser han blankt, og mener det er noe høyst menneskelig som står bak.

- I fjor tilkalte vi politiet en kveld fordi vi trodde det var innbrudd på loftet. En patrulje kom for å undersøke, men måtte bare gå igjen da det var ingen tegn til innbrudd. 15 minutter senere var bråket igang igjen og da var det verre enn noen sinne. Vi satt her og skalv og var sikker på at vi hadde irritert tyvene med å tilkalle politiet. Snart ville de komme ned og drepe oss, forteller Hordnes.

Vil ha kamera
Men de har aldri sett at noen faktisk er på loftet når levenet pågår. Flere titalls ganger har han løpt opp på loftet uten å se så mye som en mygg. Nå vil de helst ha et overvåkningskamera ovenpå for å avsløre synderen.

- Det ekleste er usikkerheten, å ikke vite hva det er som foregår der oppe. Er det noe kriminelt som ikke tåler dagens lys, er det folk, eller er det som noen sier, spøkelser? Bare vi får vite det, så er det greit, sier Hordnes som ikke har planer om å flytte fra leiligheten som følge av støyen.

- En gammel vaktmester
For å komme til bunns i saken kontakter iBergen.no den synske rådgiveren May Britt L. Abinda, også kjent som Malu. Hun mener hun får kontakt med ånden til en avdød mann i 60-årene med striledialekt.

- Slik som jeg opplever det så var det en mann der som ikke skjønte at han ikke jobber der lenger. Antagelig har han vært vaktmester eller lignende, for han driver og bærer ting rundt, rydder og vedlikeholder. Jeg konsentrerte meg og fikk kontakt med ham. Jeg forklarte ham at han er ferdig her og familien venter på ham. Ved å visualisere en lyssøyle fikk jeg ham til å gå inn i lyset og over til den andre siden. Der ble han tatt imot av familien, og nå har han det veldig bra, forklarer Abinda.

Etterpå renset hun hele bygget for negativ energi. Nå mener hun loftet vil være rolig framover, med unntak av de første par dagene, hvor det kan være ørlite uro. Hun anbefaler beboerne å tenne på frisk salvie og spre røyken rundt på loftet.

Men en skeptisk Hordnes har liten tro på at renselsen vil hjelpe.

- Jeg synes fortsatt et overvåkningskamera hadde vært helt topp. Jeg tror nok det er løsningen, sier han.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere