RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Splid etter omstridt olje-utspill

Sist oppdatert:
Direktør Per Terje Vold i Oljeindustriens Landsforening mener miljøhensyn ikke skal settes høyere enn økonomi. Dette får Bellona til å se rødt.

Bellona bryter nå samarbeidet med Oljeindustriens Landsforening (OLF), som de mener har nedprioritert miljøsatsingen etter at direktør Per Terje tiltrådte. Dette skriver Stavanger Aftenblad.

- Jeg vil ikke samarbeide med en ekstremistorganisasjon. Prinsipielt er jeg for dialog. Men jeg kan ikke stå som miljøalibi for noen som ikke mener at miljøhensyn er overordnet, sier Hauge, og mener at uten et overordnet miljøhensyn, blir beslutningene i industrien umoralske.

Hauge mener OLF har skaffet seg et troverdighetsproblem. Også i oljeselskapene skal utspillet fra Vold ha skapt reaksjoner. På Statoils hjemmeside står det klart i et intervju med miljødirektør Tor Fjæran, at miljøet skal komme først der det oppstår konflikter mellom økonomi og miljø.

Dette er utspillet fra OLF som Hauge mener er famøst:

«Miljø er ikke viktigere enn andre innspill. Miljø må sideordnes andre hensyn, slik som verdiskapning, forvaltning av oljeressursene, økonomiske ringvirkninger av oljeaktiviteten, viktigheten av tilgang til ny energi og sysselsettingen langs kysten».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere