RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sponheim avlyser bukkekamp

Sist oppdatert:
- Olaf Thommessen har en jobb å gjøre for å vise seg fram i Venstre, sier Lars Sponheim, men avviser en mulig lederstrid.

Tirsdag holder Venstres landsstyre en telefonkonferanse. Ifølge flere aviser vil nestleder Olaf Thommessen ta opp flere uttalelser Lars Sponheim kom med til Dagens Næringsliv i påsken. Her hevdet Sponheim at Thommessen mangler stayerevne, og at han ikke er noen naturlig kronprins i partiet.

- Jeg er nestleder for Venstre, og ikke for Lars. Jeg har aldri tenkt å trekke meg, sier Thommessen til Dagens Næringsliv tirsdag.

Sponheim avviser at det er noen lederkamp i Venstre.

- Det varslede oppgjøret trekker jeg på smilebåndet av, sier Lars Sponheim til Nettavisen.

Ikke tema
Han peker på at telefonkonferansen tirsdag er del av forberedelsene til Venstres landsmøte i helgen.

- Det er det som gjorde at dette ble galt. Thommessen valgte å reise lederspørsmålet før landsmøtet, der dette ikke er tema, sier Sponheim.

- Jeg gjør hva jeg kan for at det dere skriver i media om landsmøtet ikke er om en bukkekamp mellom Thommessen og meg, legger han til.

Lang vei
Lars Sponheim sier at hans poeng med uttalelsen i Dagens Næringsliv var at det er mange aktuelle kandidater til ledervervet når han selv en gang gir seg, og at Thommessen har en lang vei å gå.

- Han har en jobb å gjøre å vise seg fram i Venstre. Det var det som lå i det jeg sa om stayer-evne, sier Sponheim.

Han viser også til at Thommessen var lenge borte på grunn av sykdom. Thommessen fikk hjerneblødning høsten 2005 og var borte fra partiarbeidet i flere måneder.

Ålreit
Sponheim har ikke bestemt seg for om han stiller til gjenvalg når det blir aktuelt, men legger ikke skjul på at han trives etter 11 år som partileder.

- Det er bra tider for Venstre, og ålreit å være Venstre-leder. Jeg gjør ikke annet enn å få ros for bidragene mine i debatter, sier Sponheim på telefon fra Ulvik i Hardanger.

- Partiledervalget er om to år. Hva situasjonen er da, har jeg ikke mulighet til å forutsi nå, Jeg utelukker ikke at jeg kommer til å være partileder også i 2009, hvis partiet vil. Men det får partiet og andre ta stilling til, fortsetter han.

Klima
Under landsmøtet i Bergen til helgen er Lars Sponheim spesiell opptatt av satsingen på skolen og lokale tiltak for klimaet. Venstre har også ambisjoner om å tredoble antall Venstre-ordførere. For øyeblikket har partiet ordføreren i ti kommuner.

- Får vi sju prosent på landsbasis, er det et ambisiøst, men ikke et usannsynlig mål, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere