RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sponheim fikk topp-plassen

Sist oppdatert:
Venstre-leder Lars Sponheim er i kveld renominert på topp av Hordaland Venstres stortingsvalgliste. Sponheim har tidligere vært omstridt i sitt eget fylkeslag.

Det var i kveld bare tre av de 59 delegatene på nominasjonsmøtet som valgte å stemme blankt i den skriftlige avstemningen. Dermed står Sponheim sterkere i sitt eget fylkeslag enn på lenge, melder TV 2 Nyhetene.

Få blanke stemmer
I september sa et flertall i Bergen Venstre at de ønsket å vrake Sponheim, og erstatte ham med tidligere statssekretær Kjell Alvheim. 19 av de 22 lokallagene til Venstre i Hordaland foreslo imidlertid at partilederen fra Ulvik skulle toppe stortingsvalglisten, et ønske nominasjonsnemnda etterkom.

Opprørerne klarte ikke å samle støtte for motkandidaten, og bare tre av delegatene valgte å vise sin misnøye med partilederen ved å avgi blank stemme. På

Vihovde nummer to
Mens Sponheim er statsråd møter May Britt Vihovde fra Sveio på Stortinget. Hun ble i kveld enstemmig nominert på andreplass. På tredjeplass nominerte Hordaland Venstre Lars-Henrik Michelsen fra Austevoll. Han er i dag leder i Unge Venstre.

Venstre har i dag en representant på Stortinget fra Hordaland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere