Gå til sidens hovedinnhold

Sponheim fra kuling til storm

Venstreleder Lars Sponheim er på vei fra kuling i India til storm i eget parti. I morgen vil han trolig fortelle om han godtar å bli sparket eller ikke.

Valgkomiteens leder Markus Sørensen i Venstre forteller at Sponheim skulle kommet hjem i dag, men at flyet hans er blitt forsinket i India på grunn av sørvestlig kuling.

Hjemme venter et splittet parti på å få høre om han godtar å bli sparket som leder. Etter det som er lekket ut tidligere, ønsker bare 3-4 av 19 fylkeslederne at Sponheim blir gjenvalgt.

Hvis Sponheim sier at han vil gå, står Olaf Thommessen klar til å ta over.

Flere møter
Valgkomiteen skal møtes i dag for å diskutere løsninger på den vanskelige situasjonen.

- Vi skal ha et møte i valgkomiteen i dag, og ett i morgen. Dersom Lars rekker flyet skal vi møte ham i morgen, sier Sørensen.

Roser Sponheim
Men etter at valgkomiteen først har bedt venstreleder Lars Sponheim om å gå, roser komiteens leder Markus Sørensen nå partilederen.

- Lars Sponheim er en av landets viktigste politikere, det er viktig å beholde ham i hans sentrale posisjon, sier Sørensen til TV 2 Nettavisen.

Tror på Bondevik
Sørensen vi ikke utdype hva han mener med å «beholde Sponheim i han sentrale posisjon», men det kan tyde på at Sørensen har håp om at Bondevik vil endre kravet om at alle partilederne for de tre regjeringspartiene skal sitte i regjeringen. Sponheim har fått skryt for å være en dyktig statsråd, men kritikk for å ikke ha klart å bygge opp partiet.

- Jeg har veldig stor tro på at Bondevik klarer å sortere det han skal sortere på en riktig måte, sier Sørensen.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året